Segmen Mata Ke Mata ~ peeeweeeet ~

6 ulasan:
Assalamualaikum semua ... 
gedebuk ! pagi2 tadi cek komen ...den kena tag oleh Hannan Al-Qudsey (lawa gila nama beliau siyez tak tipu hehe) apepun tenkayu lah sgt2 kerana mengetad tuan hamba yang sangat2 buat2 rajen ni ye ...hehe ape pun sudah di tag tak boleh nak lari2 anak lagi ! kena teruskan jua ! alang2 menyeluk pekasam ! biar smpai ke pangkal lengan ! yeahhhhhh ....korang nak join ?xyah ah .. haha ok kalau nak juin klik link di bawah banner ok ...



  •    Details about diri kamu ( nama, umur, asal, current status, education level)
- nama saya sufura cikgu ... 
-kalau kawan2 pggl sue..yg rapat2 pggl pura2..(nama diberi oleh abg sulong sempena nama makwenye) rasa sgt2 tragis ! 
-umur saya baru nak masuk 2 bulan muehehe... kalau ikut tahun dah 23 dah tua !! tapi awet mude ..selalu2 makan buah jering,buah petai dan segala macam buah haha...
-asal terengganu darul iman...insyaAllah iman sentiasa ada di dalam hati ..
-status janda wahaha ...tak lah status bujang belum terlajak ..tapi berpunya hehe..alah maksudnya ado gewe lah ok..!
-education level pulok...takat stpm je pastu masuk U .. u turn ..lepas dah puas u turn ..dapat lah keje ... nak boleh dapat keje ni puas jugak meround u turn tu ...  
  •  Cerita Secara ringkas pasal kesayangan kamu ( parents, pets or lover)
-mak ayah saya ada 2 orang .. satu mak satu ayah ... sayang mereka sgt2 ... ! skang dok kat umah .. masa2 ni mak tengah tengok2 tb tak pun sapu sampah kat laman.. ayah masa2 ni maybe sekarang tgh tengok tb hehehe
-pets ? ade 2 3 ekor lembu kat padang tapi not my pets lah tu ayah punye pets.. qaseh xde pets...eh ade sekor maybe skang dok atas katil tengah tido ..24 jam tido je kejo nye ...nama nya bobo (bear berbulu)
-my lover ..pakwe saya kah ... hehe skang dia tengah rest ...time2 ni tengah rest keje..emm maybe tengah ingat kat buah hati nya ni ...haha perasan je ..tah2 tengah tengok awek lalalala...ampun !  
  •  Story about your blog (usia belog, kelebihan belog kamu, topic belog kamu ) 
-usia blog .. alamak ! lupa buat surat beranak lah pulak..huk2 ngeee usia blog lebih kurang 6 bulan ...
-kelebihan blog ade owner yang gila...kesian kat blog...korang masuk n korang tentukan sendiri ape kelebihannya 
-topic blog..macam2 ado ..tapi biasanya blog ni penuh dengan ayat2 puitis aka jiwang ..
  •    Pandangan mengenai dunia belog sekarang ( pandangan terhadap blogger2 yang kamu follow)
-pandangan terhadap mereka2 ni ...superb ! mereka sentiasa berusaha untuk naik ... gud luck semua n hepy berblogging ~
  •    Message for new blogger?
-message for new blogger ... cari identiti kamu sendiri jangan tiru identiti orang lain..bukan takat artis je kena cr identiti masing2 .. cari sendiri gaya penulisan korang olah dengan baik n nampak fun walaupun entry siyes bagai ... jangan tiru org lain..jgn juz kejar follower ..jangan jadi pengutuk .. jangan jelez negatif tapi jelez positif ... ikut nasihat2 org yg dah lama mcm abg ben .. ~ n mintak pandangan2 otai2 blog ape yg patut apa yg xpatut jgn cepat melatah ... ok !   
  • Cara untuk jadi famos amos blogger mengikut pandangan kamu
-cara untuk femes amous ! buat entry2 mantapkan entry .. pastu promosi2 kat mane2 tempat yg boleh promot ... tips abg ben ni ye ... rupa tak penting ..jgn fikir rupa cantek ramai yg masuk tak semestinya .. n se agy pergi2 lah blog2 org lain komen2 blog ..supaya org pun kenal ..kenal tuannya dulu .. kalau peramah2 agy bagoss nnt diprang tertarik n suka pd kamu ..jgn jatuh chentaik pulak haha... papepun buat yg terbaik atas hati sendiri bukan atas kaki org lain ~ 



masa untuk den mengetag ..yihaaa2x ,..colan2nye adalah ...!


6 ulasan:

  1. kebabooom!! hahaha~ sape tag kena bom! :p

    BalasPadam
  2. :) suke jawapan kamu :) Btw terengganu area mne ek? nuru study dungun.. TQ sudi join ehh.. tamau sombong2 tau..

    BalasPadam
  3. nuruaisha -
    area jerteh ..hehe insyaAllah tak sombong2

    BalasPadam
  4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  5. halamak!! wajib buat ek?=p panjang gil0sS..hihihihi tengok la kang ada masa free ina wat ye...

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com