Nota cantik ~Jom Buat Masker Sendiri ~

45 ulasan:
Assalamualaikum ~
selamat pagi makhluk2 asing semua haha...ada yang tengah golek2 atas katil agy..
ada yang tak mandi agy..ada yang tgh korek hidung pun ada ..isyh2x..awat loqlak sgt tu hehehe..
hari ni cikgu nak ajar buat masker ... kalau kulit anda akan lebih cantik sila bagi kredit ...kalau kulit anda tidak cantik2 ... jangan cari qaseh hehehe
MASKER CANTEK DAN GEBU bukan mat gebu ye ~
bahan2nya ~


putih telur + madu
amek putih telur campurkan dengan 2 sudu madu..kacau2 hingga sebati ... tunggu setengah jam tengok hasilnya ..dah boleh buat masker ..jangan goreng pulak !
 tak jumpa pulak putih telur..ada warna pink je..boleh lah haha

masker pisang
lenyek2kan 3 biji pisang emas...lenyek ngan kaki agy bagus ..lenyek lagi lenyek lagi dan lagi ~ bila dah sempurna..sapukan pada wajah selama 20 minit pastu bilas dengan air sejuk untuk kulit yang bersinar
selamat tinggal pisang~

pisang+madu+jus lemon+marjerin
amek pisang lenyek ngan kaki macam tadi..lenyek agy lenyek dan terus lenyek..campur dengan sedikit madu , jus lemon n sedikit marjerin...kacau2 hingga sebati pastu makan hehe guro je...buatlah masker ..sapu juga pd tangan n kaki
comei lemon ni..kacuk dgn warna

masker madu
juz sapu madu pada leher n wajah korang..jangan sapu banyak2 smpai tak nmpak mana satu mata n mana satu hidung ! sapu nipis2 je smbil belai2 wajah dgn penuh kesyahduan selama beberapa minit pastu bilas..n then rasai lah kelembutan yang tiba2 dapat di rasai ~
madu asli agy bagus

masker betik
macam biasa lenyek ngan kaki bagi lumat ..lenyek agy lenyek dan terus lenyek..pastu sapu kat muka...smbil2 tu boleh jugak makan betik...i like !
makan pun sodap ~

baby oil + gula
campurkan 3 sudu kecil baby oil + 2sudu kecil gula...kacau2 n then buat masker badan...jangan sapu kat muka...sbb macam scrub jugak nih..kat badan je ok..
ini gula
tisu + putih telur
ok yg ni dalia rajin guna...lekatkan putih telur kat tisu ...n then letaklah tisu tu kat muka beberapa minit...lepas tu tgk lah hasilnya...sometimes muka kita ni byk putih2 kat muka...so benda ni akan lekat kat tisu ...makkk oiiiiiiiiii banyak..! selamat mencuba ye !




hati berbicara :

ada masa luangkan lah untuk muka..
muka pun perlukan belaian hehehe...
yg bez nye letak tisu ngan putih telur tu bez woooo..
selamat mencuba sume2...
insyaAllah wajah akan lebih bersih ...dari kotoran2 


45 ulasan:

  1. wah..bagus ni..thanks for the info.. ^_^

    BalasPadam
  2. pergghhh . nnty nak try ah ;P

    BalasPadam
  3. wah2~ eyka nak test la..xjadi..eyka cri qaseh..hahahaXD

    BalasPadam
  4. yg last tu pun saye rajin buat... tp ikut nasib la... kadang2 kuar black dgn white head...kadang2 tak kua langsung... tp kulit tetap halus mulus uollssss

    BalasPadam
  5. amik wuduk je pon ok.. ini jawapan k rahman

    BalasPadam
  6. balik umah kunk yana nk cuba loh

    BalasPadam
  7. balik umah kunk yana nk cuba loh

    BalasPadam
  8. wah petua yang menarik ! insyaAllah cuba. tapi malas sikit ! adeh, habes la telur kt rumah nanti mak marah. hahaha

    BalasPadam
  9. wah petua yang menarik ! insyaAllah cuba. tapi malas sikit ! adeh, habes la telur kt rumah nanti mak marah. hahaha

    BalasPadam
  10. ritu baru wat..telo putih camo tepong kanji huhuhu..tapi kene rajin wat sy mals

    BalasPadam
  11. aima selalu buat yg putinh telur tue..
    tak penah plak wat yg putuh telur + tisu.. lepas nie leh la cuba plak.. hehe

    BalasPadam
  12. selalu wat..
    tapi pas wat mesti naik jerawat...
    knp yek??

    BalasPadam
  13. marjerin?hehe..kuning tlur pn bole sapu...plmbab muke xslap.haha

    BalasPadam
  14. huhu..bnde ni mmg kne rjin...tp aq mls...huhu...
    haish..smua nk flawless j eh..heeee

    BalasPadam
  15. info yg menarik..
    nak cuba nnt...
    thanks...

    BalasPadam
  16. wah..bagus2..boleh try la :)) thx !

    BalasPadam
  17. mana nak cari telo pepel...limau kaler2 mcm tu mana nak cri...huwaaaa...hahahaha....

    larik!!!!!!

    BalasPadam
  18. best nih.. gune tomato pon buleh :)

    BalasPadam
  19. @khalidahmacambaguss~O_o
    a.ah kuar yg putih2 tu ...bez ase licin jap muka hehehehe

    BalasPadam
  20. @Riana Qistina
    yup betul tp amek wuduk kena solat betu2 lah ...bukan takat amek wuduk je hik2

    BalasPadam
  21. @Ifti Larina
    hahaha..curi telur senyap2..a.ah kalau mls mmg xmenjadi r haha

    BalasPadam
  22. @aima in luv
    try cuba t kuar yg putih2 tu lekat kat tisu hehe

    BalasPadam
  23. qasih tlg tempek kat muka mama ni bule? adess malasss tul...

    BalasPadam
  24. as salam..
    er..lelaki..
    kalai buat..
    lelaki maskulin?
    sampai telur pun jadi pink.adoi..

    BalasPadam
  25. macam biasa lenyek ngan kaki bagi lumat ..lenyek agy lenyek dan terus lenyek..pastu sapu kat muka...smbil2 tu boleh jugak makan betik...i like !


    oh no..lenyek pakai KAKI..pastu letak kat MUKA... erk.....

    BalasPadam
  26. nak try gak ah masker ni, hihihihi

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com