Nasi Kukus ?

33 ulasan:
Assalamualaikum ~
selamat petang dunia ...hari ni panas terik..masuk opiz sejuk je..kuwang2
hurmm makluman awal...qaseh akan berhenti kerja tak lama lagi so maybe dah tak boleh berblog n tamatlah riwayat blog ni huhu..sedeyh nye...emmm tapi tak tahu agy bile tapi mmg kompom akan berhenti kerja ~


tadi rest pukul 1 .. balik umah dengan muka lapar tahap gaban ~ harap2 boleh terus makan
sampai depan tangga umah ..kosong je umah tertutup rapat dah tak terbuka macam biasa..
pikir punya pikir 2 3 x cek alamat umah .. betul ke ni umah dalia...alamat dah betul..kaler pun dah memang pink..
cari2 anak kunci...meseg anak kunci jap tanya kat mana..owh dok kat bawah alas kaki..
malam ni pencuri dtg lah cari anak kumci bawah alas hahaha...
hurmmm mana sume orang ni ... perut dah lapoooo...panggil mak...
makkkkkkkkkkk ooooooooooooo makkkkkkkkkkkkkkkkkkkk....compom mmg takde orang kat umah..
hurmm bukak periuk ..nasi takde ! uwaaa bukak tudung saji ada ikan goreng je ~ 
takkan nak ratah ikan goreng samapi kembung pulak..
nak masak nasi mmg kaw2 pukul 2 waktu masuk keje balik...
so jalan terbaik pergi kedai mintak kedai baru bukak tu buka n ada lah jual nasi..
salin2 baju,mekap2 sikit jalan kaki sebab tak jumpa kunci moto ...grrrr
sampai kat kedai makan tu berdialog lah dgn pembantu kedai tuh 


dalia : nasi bungkus se (satu)
dia : nasi kukus ?
dalia : nasi bungkus satu 
dia : nasi kukus ye 
dalia : org kate nasi bungkus nasi bungkus lah ..pang kat pipi ..org tengah lapo ni byk tanye pulok
dia : sob3x ye lah nasi kukus je ade neh.. dia pang dalia balik ..
dalia : sob3x nasi putih xde ke?
dia : xde nasi kukus je ade..
dalia : nasi kukus pun nasi kukuslah 
dia : kepak ayam ok
dalia : mabelezzzz!!
dalia : len kali tulis ada nasi kukus je ...huh bluweeeeeeeeeeeekkk


pahtu singgah kedai sebelah lak..beli air yg campur ngan ais yg kisar2 tu ...perisa strawbery ..tak tahu org pggl air apa..pastu beli roti + hotdog !
terus jalan laju2..tengok kiri kanan ade org tak..okeyh line clear terus lari laju2...smpai kat umah pintu terbuka luas..aik tadi ase dah tutup pintu..dengan gaya conan terus menyelusup masuk...aik mak ade lak tadi xde orang ..berdialog ngan mak pulak


dalia : g mane ?
mak : umah zuki tu sian bwg (kupas bwg)
dalia : siap dah ke kenduri 
mak : eh budak ni esok baru kenduri hr ni juz kupas2 bwg
dalia : bukak bungkusan nasi ..nasi kukus ni ..beli kat kedai baru 
mak : budak rajin nak masak ..rela g kdai jauh jalan kaki
dalia : sob3x lapooooooooooooo..nyum2 try mam sesuap ..nak rasa ape yg bez nasi kukus nih..tawar je..grrrrrrr
mak : sedap tak ?
dalia : takmo r makan tak sedap...
mak : sedap je neh..
dalia : amek r ...mam roti je ...hik2 


ape yang bez pun tak tahu lah pasal nasi kukus neh...baik cek goreng nasi lagi bez.. hahaha..tak sesuai dgn tekak kot..tak pun memang dia masak tak sedap..kuah dia yg tak sedap ! len kali tamo beli agy...melayang rm3.50 sen haha..berkira tuuuu ~tak baik bersyukur2 ... 


hati berbicara :
tengah tahan lapo ~

33 ulasan:

Eyka berkata...

hahaha..cian dy..olololo..:)

Diya Edhayaa berkata...

nasi kukus sgt sdap la qaseh.. tp myb btol kate qaseh, org kdy 2 msk x sdap kot.. huhuhu...
plig best bile mkn gn aym goreng berempah..ltak lak smbal belacan.. ngan kuah dalca.. perghhh~ berasap... :)

aDisH.sHidA berkata...

nasi kukus tu mcm nasi lemak ke qaseh...shida x biasa makan la....

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

dulu...sis suka mkn nasi kukus kat ada satu kedai kat ganu nih..mmg sdp.ayam goreng berempah dia pun..nyam2

Amira Naddia berkata...

kn lg senang masak meggi!
nape mls masak nasik nie qaseh ku?
camne nk kawen dgn incik syg kamu??!

FariehanIbrahim [LBC] berkata...

nasik kukus kt klate sedap! nyum3x XD

farasakura berkata...

g la masak...heee

KELI OH KELI berkata...

sedapnya gambar makanan tu... ")

Rara Farah berkata...

dalia org trganu ke??hehe...

Tanpa Nama berkata...

Ciyan...huhu

asfz lily berkata...

nasi kukus sedap lah..kat tempat asfz mmg sedap nasi kukus dye..sem 1 n 2, tak lepas makan nasi kukus...rindu nasi kukus daa..:D

nanakimie berkata...

sedapla nasi kukus:)
nana pun baru belajar makan
mula makan ase tawar jew
sebab kua dia xsedap kot
bila try kedai laen sedap pulak
hehe...neway,napa nak benti keje?
huhu,jgnla sampai nak benti berblog....
xdapat nak jengok2 n bca entry kamo da:)

Razaq Saleem berkata...

aku dah link hang ke blog aku..
tq

http://dilemaanakmuda.blogspot.com

Qaseh dalia adelia berkata...

@Eyka
domo jahat wekkk

Qaseh dalia adelia berkata...

@Diya Edhayaa
ayam goreng dia mmg sedap..kuah dia yg tak sedap hik2

Qaseh dalia adelia berkata...

@aDisH.sHidA
nasi kukus tu ...ade ayam berempah ngan kuah dalca pastu acar..nasi tu dia kukus mcm nasi lemak gak..tp bukan nasi lemak haha

Qaseh dalia adelia berkata...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)
ye ke sis ..hehe dalia makan silap tempat r kih2

Qaseh dalia adelia berkata...

@Amira Naddia
a.ah gud idea haha...sok masak megi je lah bile kawen haha..wekkk

Qaseh dalia adelia berkata...

@FariehanIbrahim [LBC]
kelate + ganu makanan superb

Qaseh dalia adelia berkata...

@farasakura
tamo

Qaseh dalia adelia berkata...

@KELI OH KELI
haha tu bukan nasi kukus

Qaseh dalia adelia berkata...

@Rara Farah
yup

Qaseh dalia adelia berkata...

@ashikinharon
wekk

Qaseh dalia adelia berkata...

@asfz lily
huwaaaa sedap eh kena try makan kat tempat lain pulak lah

Qaseh dalia adelia berkata...

@nanakimie
a.ah lah dear maybe sbb kat situ sedap..kdi lain sedap kot..
hurmm ade prob sikit...
nak wat cane :)

Qaseh dalia adelia berkata...

@Razaq Saleem
uit tq

abadi romeo berkata...

dah lama aku mengidam nak makan nasi kukus..payah jumpa..ada lagi...post sikit..

Zue Cancer berkata...

http://onlymezue.blogspot.com/2011/02/komen-bukan-sekadar-tin-kosong.html

kak...TOLONG BG PENDAPAT KAT ENTRY SY NI. terima kaseh ;)

Ogy berkata...

qaseh ~ kita serupaaa...mama pun tatau apa keistimewaan nasi kukus ni..rs mcm sama je dgn nasi biasa....hehe

... berkata...

as salam..
ohh.nasi kurus ayam penyet kat sarawak~

Qaseh dalia adelia berkata...

@abadi romeo
ade dalam perut haha

Qaseh dalia adelia berkata...

@Zue Cancer
sabar ye syg

Qaseh dalia adelia berkata...

@Ogy
haha sbb tu mama ni mama dali hik2

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com