Kehilangan ~ susah nak lupa ?

61 ulasan:
Assalamualaikum semua ...
hehehe pagi ni dah start nak menjiwang balik .. lama dah jari jemari ni tak menari di atas keyboard untuk berbicara soal cinta ..cewahhh ~ jgn cakap saya doktor love macam solihin ngek tu ye ..hihihi...


blog promote for tudey 
always dtg komen2 kat blog ni huhu tq dear




hurmm kalau nk cakap pasal cinta ni mcm2 masalah ade..ada yg hari2 bertekak ! ada yg xdapat restu keluarga ! curang ! sangkut ngan awek org ! bla3x bokbek2x bla3x dan byk lagi lah ..kdg rasa mcm nak lari dr cinta .. grrrr boring arghhh tensennnnn .. tp bg org yg dah mengenal cinta n kehilangan cinta adakalanya hati dia merintih ingin mencari cinta .. tp adakalanya org yg sudah kehilangan putus asa dgn cinta yg lepas2 .. (pengalaman ler ~ ) so pe nak buat eh.dok sorg2 sunyi pulak ..xde sape nak take care .. ade cinta pulak ade yg tak memahami ..arghh better single ~ kikiki! tapi bukan gurl je yg selalu frust ni laki pun ado ~ 
ade someone ni gtau ,.." aku dah xde masalah dgn cinta..aku dah lari dr cinta ..aku dah xmo pk pape dah ttg cinta .. tp aku bengong ni aku xleh lupekan dia ...weiii tolong aku ...aku tahu dia dah de pgganti tp aku ! camne aku nak lupekan die weiiii ..helppp helppp ~


okeyh fine laki n gurl bila syg seseorg tu mmg perit bila kehilangan kan..bukan setakat kekasih je..hilang org yg penting dlm hidup kita ..mak ayah adek akak..tp tu lain cite lah ...bila bab xleh lupe ex ni susa derrr ~ hati ni bagai kan gunung berapi tp tak tahu nak letus kat mane ! sakit weh ..sakit tak ?yg merasa tu lah sakit kan?muehehe tapi cinta ni ketawa dan air mata ...
macam lagu tu lahh ketawa dan air mata itu sebenarnya cinta jika kau sedih aku pun rasa sebaliknya ~ so hurm bg yg kecewa tu sabar lah ...tips dia 

  • kalau kita nak something tu ..xkira lah barang ke nak lupakan ape2 je yg menyesakkan dada first kita mintak dgn yang Maha Esa ...tulah kita kdg2 lupa yg Allah tu bagi cinta n Allah tu bg ujian ..mintak dgn Dia jgn pernah putus asa..Allah tu maha kuasa ..hurmm Allah bg kita ujian nak tahu kenapa?Allah nak dgr rintihan hamba2Nya ..nk dgr doa2 hambaNya .. n nak tengok ! tahap kesabaran seorang hambaNya ...~ ada iman lagi tak dlm diri hamba2Nya ..!
  • pastu bila dah berdoa mintak dgn Allah barulah mengadu dgn sesama insan ..jgn pendam2 luahkan ~ luahkan ~ lepaskan ~ gtau cecite2 ..~ jgn pendam2 ..kalau makin pendam makin gila nnt ... cr org yg boleh bg nasihat boleh tenangkan hati ..jgn dok cr kawan yg mereng pulak tmbah2 hati tgh resah jgn dok kawan dgn kawan yg isap dadah dgn hang2 sekali lekat nnt !
  • jgn pernah ck kat diri sendiri yg ''aku tak mmpu nak lupakan dia " jangan ! jgn pernah ckp camtu kt diri sndiri ...ckp aku boleh ! ye aku boleh ! kite xleh nak paksa hati utk lupekan org dgn masa satu hari sdgkan kite dah brsama dgnnya seribu tahun .. masa dpt merawat segalanya ... ~ hari ni kite frust sgt2..tp kawal n sbr jgn buat bnda bukan2..hr esok frust masih ada tp xsfrust hr pertama ..lama2 bila kita dah biase kita akan redha dgn segalanya ~ 
  • anggaplah itu satu cabaran .. bukan senang nak senang kan .. igt senang ke nak senang ?haisyhh payah weh ..ujian utk kte mghargai org2 yg ada di sekeliling kita ..tanpa kesukaran kepahitan xkan ade kemanisan hidup..jgn berputus asa.. n sibukkan diri dgn aktiviti sukan ke lepak ngan kawan2 ke ..study or kerja ke ..jgn dok pikiaq je ..
  • lastly redha ..redha dan anggap tu satu semangat ..xkan nak stop hidup dgn kehilangan kan ?ramai lagi org kat luar sana .. maybe dia bukan terbaik buat kita ... Allah dah tunjuk awal2 lagi dia bukan terbaik sbb tu Allah hilangkan dia dr hidup kita ...sape kita nak mghalang .nak meraung suruh dia kembali balik ?sape kite ?sape sape sape?hidup yg ade tu teruskan lah ... ! dan ingat
 kadang2 Allah hilangkan sekejap matahari,
kemudian Dia datangkan guruh & kilat,
puas kita menangis mencari mana matahari,
rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi yang indah...


hati berbicara :

hidup tak selalunya indah,
tetapi yang indah itu tetap segar dalam kenangan,
ingatlah walau pahit sekali pun setiap kenangan n  kehidupan yang kita lalui,
sebenarnya itu adalah penawar untuk mengajar kita mencari sesuatu yang lebih baik,
usahlah dikesal benda yang telah pergi dan janganlah terlalu mengharap sesuatu yang belum pasti akan menjadi hak kita.
hati yang terluka jika tidak kembali kepada Allah akan mudah merana...
ketenangan hanya dapat dirasai dengan mencintai Allah lebih dari segala-galanya...


61 ulasan:

  1. perghhh! klu bab cinta2 cintun ni mmg mnang kt qaseh la..hahahha.. :D

    BalasPadam
  2. Betul tu.. Yang pahit itu la penawar.. Seksa untuk menelannya, tapi hasilnya mujarab untuk kita..

    Kena selalu pandang ke depan, kalau selalu toleh belakang, takut kaki tersadung lagi..

    Nice N3 :)


    Entry terbaru padlie: Padlie masa muda-muda [Part III]

    BalasPadam
  3. huuu sukenyeeeeeee kate2 pujangga...hheee

    BalasPadam
  4. kalau ape2 masalah pon share dgn orang yg kita boleh trust, adalah yang terbaik.
    tak nak giler sowang2..hahaha

    BalasPadam
  5. Yup.. Cinta susah untuk diramal... Tetapi andainya kita berjumpa dgn orang yang menerima kita dgn seadanya dan mencintai kita semahunya... pergh.. Lengkaplah hidup kita :)

    BalasPadam
  6. yg dah pergi or xnak watpe nak kenang or igt lg...kt mesti teruskan idup n xkan sbb sidia kt nak merana pk positif lah...xde sidia bkn bermaksud berakhir hdp kita :)

    BalasPadam
  7. muahaha..aku abce entry ni..scroll naek turun..pehal aku tak paham pasal cintan2 ni..

    BalasPadam
  8. wah romantiknya.. cantik gambar tue juga.. hehe.. boleh share kt kisahcintasayamg.blogspot.com

    qaseh, jom tukar link blog nk?

    Popular post bulan ini : Cara-Cara Blogwalking yg Betul

    BalasPadam
  9. sis qaseh..mekasih ye..sobs3x T.T terharu ni..hehehe pape pon life must be go on kan..

    BalasPadam
  10. Nasihat yang bagus utk semuanye yg penah rasa sakitnye cinta... ^__^

    Betul tu... Setiap perkara yang berlaku dalam hidup ni mesti ada sebab yang pasti kan... hmmmm...

    BalasPadam
  11. pewit....jiwang gitue...like..=)

    qaseh, kita da tukar URL...
    so badly...ada org kaca and tak nak die tau pasal blog kta...

    meh la ek...

    http://dillaroslan.blogspot.com/

    BalasPadam
  12. syarq -
    betul tu dear ..jgn pendam sowag2 nnt gila pun sowang2 haha

    BalasPadam
  13. alkisah-
    sila jgn kentut di sini hehe..

    BalasPadam
  14. fizalinolie -
    perghh nice kata2 tu ..betul2 n jgn pernah lepaskannya

    BalasPadam
  15. kyle -
    hehe bukan mengenang ni hihi betul tu dah ada yg lebih baik ..awaklah haha luv u

    BalasPadam
  16. jiji yu -
    muahahaha kesian .. weekkkk

    BalasPadam
  17. firdaus kasim -
    tukar link blog ape ye?

    BalasPadam
  18. specky gurls -
    tq dear .. no terharu hehe .. :D

    BalasPadam
  19. adia luze -
    yup tq dear .. yang pasti akan kembali kelak

    BalasPadam
  20. loving u -
    owh sape pulak pengacau tu ok dear

    BalasPadam
  21. macam da banyak orang komen...ok, takyah komen dah...hahaha! :p











    cinta...takleh lupa kata2 seorang along...nak wat entry sal cinta lah! :D

    BalasPadam
  22. dah jadi dr cinta ke sekarang?

    BalasPadam
  23. suka entry nie! :).dulu kitapun pernah rasa perit kelat putus cinta.huu sakit woo.tp apa yg pnting kte kne byk doa pd Allah, mungkin dia nk bagi kita org yg lagi baik :) think positive..

    BalasPadam
  24. ceciter x2 .. hehee...
    eh anak pak mat nie.. tak hbs2 nk menembak jerr kje die.. :P ..

    best kata2 hikmah yg terkhir tu .. :)

    BalasPadam
  25. atceli bile kte khilgn seseorg tue.. bru lah kite nk hargai nye an?? Tuhan nk uji kite.. tapi jodoh p'temuan di tgn tuhan..
    insyaAllah b'temu la kite ngan org yg smmgnye tuk kite.. :)

    BalasPadam
  26. kadang2 Allah hilangkan sekejap matahari,
    kemudian Dia datangkan guruh & kilat,
    puas kita menangis mencari mana matahari,
    rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi yang indah




    gua suka quote ni.

    :)

    BalasPadam
  27. hye sis qaseh!sori lama tak sggh sini sbbmasuk wad gara demam denggi.erm cinta?berpada-pada dan jangan berlebih..kelak derita tak tertanggung.biarlah apa saja dlm kehidupan secara bersederhana ye...

    BalasPadam
  28. terharunye missh dengar kata2 punjanga ituh .

    BalasPadam
  29. cinta macam air nescafe...makin diminum makin sedap..buh plak ais..pergh...hehe..

    BalasPadam
  30. cintan-cintun la plak kat cni..hehe xD

    BalasPadam
  31. salam


    semoga suatu hari nanti ada cinta yang mampu membuka hati saya,

    BalasPadam
  32. lemah bile bab chenta ni.. pengalaman ade r setahun.. senang cite, cinte ikut ati, yang xleh lupe ex, pehal xleh lupe? orang x ingin, cari len je sudah.. watpe nak ingat orang yang x sudi.. ish ish.. tu je r kot leh komen.. huu

    BalasPadam
  33. sgt setuju dgn tips no 3. bg i punn, slagi kite tana lepaskan ex kite tu, slgi tula kite akan stil talei lupekn die. bkn sbb kite punye ati msh syg, cume kite yg tana. so, the best way kan, mestila kena tanam tekad dlm ati tu. utk ape kenang2 org y da lupe kt kite. buang masa je.

    BalasPadam
  34. wah...awak ni mmg jiwang..hehe
    best entri ni..

    eh akak letak awak kat bloglist akak..jgn mrh ye..huhu

    http://qasehraihan.blogspot.com/2011/02/bercinta-dengan-blogger-terkenal.html

    BalasPadam
  35. jgn putus ase kn..
    ni la yg mama slalu ckp
    jgn pts ase sbb Allah akan bg yg terbaek sooner or later

    kamu memg bijak lam chenta chentun kn..untong incik kyle

    BalasPadam
  36. sunah -
    amboiii tak byk lagi org komen2 ni paksa sunah komen2 jugak hehehe

    BalasPadam
  37. nazirul -
    sindir kaitooo haha a.ah dr love wahaha

    BalasPadam
  38. anis -
    sakittttt wooo haha yup dear .. betul tu think positiv alah luka sekejap je lame2 hilang lah

    BalasPadam
  39. zacky -
    meh nak tembak zacky meh ..hehe tq

    BalasPadam
  40. sya hassan -
    yup dear ..tunggu n sabar insyaAllah ade lah yg trbaik buat kite tu

    BalasPadam
  41. robot sakti -
    search kat gugel tu hehe

    BalasPadam
  42. aleasara -
    lorh patutlah sunyi je blog ..hurmm dah sehat belum ni ?

    BalasPadam
  43. missh -
    ooo mishh lah yg menanges kat blog qaseh ye hahaha

    BalasPadam
  44. nescafe ais -
    haha cantek perumpaan yeahhh !

    BalasPadam
  45. bsyairi -
    cinta cintun lah sodap hik2

    BalasPadam
  46. kay -
    nape lemah pulak hehe pengalaman tu jadikan pengajaran di masa yg akan dtg ye

    BalasPadam
  47. meera -
    yup tahu xpe bagus budak ni leh wat menantu hehe

    BalasPadam
  48. qasehraihan -
    jiwang sikit2 je sis ..huhu tq sis

    BalasPadam
  49. amira nadia -
    hurmmm ikut pengalaman je ..huhu untung dpt dia sebenarnya ..dia yg banyak ajar untuk terus bersabar

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com