Kehilangan ~ susah nak lupa ?

61 ulasan:
Assalamualaikum semua ...
hehehe pagi ni dah start nak menjiwang balik .. lama dah jari jemari ni tak menari di atas keyboard untuk berbicara soal cinta ..cewahhh ~ jgn cakap saya doktor love macam solihin ngek tu ye ..hihihi...


blog promote for tudey 
always dtg komen2 kat blog ni huhu tq dear




hurmm kalau nk cakap pasal cinta ni mcm2 masalah ade..ada yg hari2 bertekak ! ada yg xdapat restu keluarga ! curang ! sangkut ngan awek org ! bla3x bokbek2x bla3x dan byk lagi lah ..kdg rasa mcm nak lari dr cinta .. grrrr boring arghhh tensennnnn .. tp bg org yg dah mengenal cinta n kehilangan cinta adakalanya hati dia merintih ingin mencari cinta .. tp adakalanya org yg sudah kehilangan putus asa dgn cinta yg lepas2 .. (pengalaman ler ~ ) so pe nak buat eh.dok sorg2 sunyi pulak ..xde sape nak take care .. ade cinta pulak ade yg tak memahami ..arghh better single ~ kikiki! tapi bukan gurl je yg selalu frust ni laki pun ado ~ 
ade someone ni gtau ,.." aku dah xde masalah dgn cinta..aku dah lari dr cinta ..aku dah xmo pk pape dah ttg cinta .. tp aku bengong ni aku xleh lupekan dia ...weiii tolong aku ...aku tahu dia dah de pgganti tp aku ! camne aku nak lupekan die weiiii ..helppp helppp ~


okeyh fine laki n gurl bila syg seseorg tu mmg perit bila kehilangan kan..bukan setakat kekasih je..hilang org yg penting dlm hidup kita ..mak ayah adek akak..tp tu lain cite lah ...bila bab xleh lupe ex ni susa derrr ~ hati ni bagai kan gunung berapi tp tak tahu nak letus kat mane ! sakit weh ..sakit tak ?yg merasa tu lah sakit kan?muehehe tapi cinta ni ketawa dan air mata ...
macam lagu tu lahh ketawa dan air mata itu sebenarnya cinta jika kau sedih aku pun rasa sebaliknya ~ so hurm bg yg kecewa tu sabar lah ...tips dia 

  • kalau kita nak something tu ..xkira lah barang ke nak lupakan ape2 je yg menyesakkan dada first kita mintak dgn yang Maha Esa ...tulah kita kdg2 lupa yg Allah tu bagi cinta n Allah tu bg ujian ..mintak dgn Dia jgn pernah putus asa..Allah tu maha kuasa ..hurmm Allah bg kita ujian nak tahu kenapa?Allah nak dgr rintihan hamba2Nya ..nk dgr doa2 hambaNya .. n nak tengok ! tahap kesabaran seorang hambaNya ...~ ada iman lagi tak dlm diri hamba2Nya ..!
  • pastu bila dah berdoa mintak dgn Allah barulah mengadu dgn sesama insan ..jgn pendam2 luahkan ~ luahkan ~ lepaskan ~ gtau cecite2 ..~ jgn pendam2 ..kalau makin pendam makin gila nnt ... cr org yg boleh bg nasihat boleh tenangkan hati ..jgn dok cr kawan yg mereng pulak tmbah2 hati tgh resah jgn dok kawan dgn kawan yg isap dadah dgn hang2 sekali lekat nnt !
  • jgn pernah ck kat diri sendiri yg ''aku tak mmpu nak lupakan dia " jangan ! jgn pernah ckp camtu kt diri sndiri ...ckp aku boleh ! ye aku boleh ! kite xleh nak paksa hati utk lupekan org dgn masa satu hari sdgkan kite dah brsama dgnnya seribu tahun .. masa dpt merawat segalanya ... ~ hari ni kite frust sgt2..tp kawal n sbr jgn buat bnda bukan2..hr esok frust masih ada tp xsfrust hr pertama ..lama2 bila kita dah biase kita akan redha dgn segalanya ~ 
  • anggaplah itu satu cabaran .. bukan senang nak senang kan .. igt senang ke nak senang ?haisyhh payah weh ..ujian utk kte mghargai org2 yg ada di sekeliling kita ..tanpa kesukaran kepahitan xkan ade kemanisan hidup..jgn berputus asa.. n sibukkan diri dgn aktiviti sukan ke lepak ngan kawan2 ke ..study or kerja ke ..jgn dok pikiaq je ..
  • lastly redha ..redha dan anggap tu satu semangat ..xkan nak stop hidup dgn kehilangan kan ?ramai lagi org kat luar sana .. maybe dia bukan terbaik buat kita ... Allah dah tunjuk awal2 lagi dia bukan terbaik sbb tu Allah hilangkan dia dr hidup kita ...sape kita nak mghalang .nak meraung suruh dia kembali balik ?sape kite ?sape sape sape?hidup yg ade tu teruskan lah ... ! dan ingat
 kadang2 Allah hilangkan sekejap matahari,
kemudian Dia datangkan guruh & kilat,
puas kita menangis mencari mana matahari,
rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi yang indah...


hati berbicara :

hidup tak selalunya indah,
tetapi yang indah itu tetap segar dalam kenangan,
ingatlah walau pahit sekali pun setiap kenangan n  kehidupan yang kita lalui,
sebenarnya itu adalah penawar untuk mengajar kita mencari sesuatu yang lebih baik,
usahlah dikesal benda yang telah pergi dan janganlah terlalu mengharap sesuatu yang belum pasti akan menjadi hak kita.
hati yang terluka jika tidak kembali kepada Allah akan mudah merana...
ketenangan hanya dapat dirasai dengan mencintai Allah lebih dari segala-galanya...


61 ulasan:

Fakhrul1409 berkata...

perghhh! klu bab cinta2 cintun ni mmg mnang kt qaseh la..hahahha.. :D

padlie berkata...

Betul tu.. Yang pahit itu la penawar.. Seksa untuk menelannya, tapi hasilnya mujarab untuk kita..

Kena selalu pandang ke depan, kalau selalu toleh belakang, takut kaki tersadung lagi..

Nice N3 :)


Entry terbaru padlie: Padlie masa muda-muda [Part III]

azi nur berkata...

huuu sukenyeeeeeee kate2 pujangga...hheee

s.y.a.r.q berkata...

kalau ape2 masalah pon share dgn orang yg kita boleh trust, adalah yang terbaik.
tak nak giler sowang2..hahaha

alkisah69 berkata...

hehehe cinta ibarat kentut..

fizalinolie berkata...

Yup.. Cinta susah untuk diramal... Tetapi andainya kita berjumpa dgn orang yang menerima kita dgn seadanya dan mencintai kita semahunya... pergh.. Lengkaplah hidup kita :)

puteri ain berkata...

pwweeewitt..haha

KyLe berkata...

yg dah pergi or xnak watpe nak kenang or igt lg...kt mesti teruskan idup n xkan sbb sidia kt nak merana pk positif lah...xde sidia bkn bermaksud berakhir hdp kita :)

Syafiq Rosli berkata...

touching jap..huhu

JIJI YU berkata...

muahaha..aku abce entry ni..scroll naek turun..pehal aku tak paham pasal cintan2 ni..

Firdaus Kasim berkata...

wah romantiknya.. cantik gambar tue juga.. hehe.. boleh share kt kisahcintasayamg.blogspot.com

qaseh, jom tukar link blog nk?

Popular post bulan ini : Cara-Cara Blogwalking yg Betul

specky gurlz berkata...

sis qaseh..mekasih ye..sobs3x T.T terharu ni..hehehe pape pon life must be go on kan..

AdiaLuze berkata...

Nasihat yang bagus utk semuanye yg penah rasa sakitnye cinta... ^__^

Betul tu... Setiap perkara yang berlaku dalam hidup ni mesti ada sebab yang pasti kan... hmmmm...

shahjiehan berkata...

wah...2244!!! hehehe... salam ziarah


jom baca dan komen ! !shahjiehan [dot] com ! !: iPhone bukan telefon pintar paling laris

loving_you berkata...

pewit....jiwang gitue...like..=)

qaseh, kita da tukar URL...
so badly...ada org kaca and tak nak die tau pasal blog kta...

meh la ek...

http://dillaroslan.blogspot.com/

Qaseh dalia adelia berkata...

fakhrul -
cinta itu sodap hahaha

Qaseh dalia adelia berkata...

padlie -
nice komen ngeee tq bro

Qaseh dalia adelia berkata...

azinur -
hehe tq dear

Qaseh dalia adelia berkata...

syarq -
betul tu dear ..jgn pendam sowag2 nnt gila pun sowang2 haha

Qaseh dalia adelia berkata...

alkisah-
sila jgn kentut di sini hehe..

Qaseh dalia adelia berkata...

fizalinolie -
perghh nice kata2 tu ..betul2 n jgn pernah lepaskannya

Qaseh dalia adelia berkata...

puteri ain :
:D

Qaseh dalia adelia berkata...

kyle -
hehe bukan mengenang ni hihi betul tu dah ada yg lebih baik ..awaklah haha luv u

Qaseh dalia adelia berkata...

syafiq -
asek touching je keje

Qaseh dalia adelia berkata...

jiji yu -
muahahaha kesian .. weekkkk

Qaseh dalia adelia berkata...

firdaus kasim -
tukar link blog ape ye?

Qaseh dalia adelia berkata...

specky gurls -
tq dear .. no terharu hehe .. :D

Qaseh dalia adelia berkata...

adia luze -
yup tq dear .. yang pasti akan kembali kelak

Qaseh dalia adelia berkata...

shahjiehan -
hehe ape2 je lah wekkk

Qaseh dalia adelia berkata...

loving u -
owh sape pulak pengacau tu ok dear

Sunah Mohammad berkata...

macam da banyak orang komen...ok, takyah komen dah...hahaha! :p











cinta...takleh lupa kata2 seorang along...nak wat entry sal cinta lah! :D

Nazirul berkata...

dah jadi dr cinta ke sekarang?

anis berkata...

suka entry nie! :).dulu kitapun pernah rasa perit kelat putus cinta.huu sakit woo.tp apa yg pnting kte kne byk doa pd Allah, mungkin dia nk bagi kita org yg lagi baik :) think positive..

zacky ~786~ berkata...

ceciter x2 .. hehee...
eh anak pak mat nie.. tak hbs2 nk menembak jerr kje die.. :P ..

best kata2 hikmah yg terkhir tu .. :)

sya hassan berkata...

atceli bile kte khilgn seseorg tue.. bru lah kite nk hargai nye an?? Tuhan nk uji kite.. tapi jodoh p'temuan di tgn tuhan..
insyaAllah b'temu la kite ngan org yg smmgnye tuk kite.. :)

Robot | Sakti berkata...

kadang2 Allah hilangkan sekejap matahari,
kemudian Dia datangkan guruh & kilat,
puas kita menangis mencari mana matahari,
rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi yang indah




gua suka quote ni.

:)

||aLeaSaRa|| berkata...

hye sis qaseh!sori lama tak sggh sini sbbmasuk wad gara demam denggi.erm cinta?berpada-pada dan jangan berlebih..kelak derita tak tertanggung.biarlah apa saja dlm kehidupan secara bersederhana ye...

miSsh chiOrikA berkata...

terharunye missh dengar kata2 punjanga ituh .

nescafe_ais berkata...

cinta macam air nescafe...makin diminum makin sedap..buh plak ais..pergh...hehe..

Tanpa Nama berkata...

cintan-cintun la plak kat cni..hehe xD

HonEyBuNNy berkata...

salam..suka la entry neh,..

sissyira berkata...

salam


semoga suatu hari nanti ada cinta yang mampu membuka hati saya,

kay_are berkata...

lemah bile bab chenta ni.. pengalaman ade r setahun.. senang cite, cinte ikut ati, yang xleh lupe ex, pehal xleh lupe? orang x ingin, cari len je sudah.. watpe nak ingat orang yang x sudi.. ish ish.. tu je r kot leh komen.. huu

Meera berkata...

sgt setuju dgn tips no 3. bg i punn, slagi kite tana lepaskan ex kite tu, slgi tula kite akan stil talei lupekn die. bkn sbb kite punye ati msh syg, cume kite yg tana. so, the best way kan, mestila kena tanam tekad dlm ati tu. utk ape kenang2 org y da lupe kt kite. buang masa je.

qasehraihan berkata...

wah...awak ni mmg jiwang..hehe
best entri ni..

eh akak letak awak kat bloglist akak..jgn mrh ye..huhu

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/02/bercinta-dengan-blogger-terkenal.html

Amira Naddia berkata...

jgn putus ase kn..
ni la yg mama slalu ckp
jgn pts ase sbb Allah akan bg yg terbaek sooner or later

kamu memg bijak lam chenta chentun kn..untong incik kyle

Qaseh dalia adelia berkata...

sunah -
amboiii tak byk lagi org komen2 ni paksa sunah komen2 jugak hehehe

Qaseh dalia adelia berkata...

nazirul -
sindir kaitooo haha a.ah dr love wahaha

Qaseh dalia adelia berkata...

anis -
sakittttt wooo haha yup dear .. betul tu think positiv alah luka sekejap je lame2 hilang lah

Qaseh dalia adelia berkata...

zacky -
meh nak tembak zacky meh ..hehe tq

Qaseh dalia adelia berkata...

sya hassan -
yup dear ..tunggu n sabar insyaAllah ade lah yg trbaik buat kite tu

Qaseh dalia adelia berkata...

robot sakti -
search kat gugel tu hehe

Qaseh dalia adelia berkata...

aleasara -
lorh patutlah sunyi je blog ..hurmm dah sehat belum ni ?

Qaseh dalia adelia berkata...

missh -
ooo mishh lah yg menanges kat blog qaseh ye hahaha

Qaseh dalia adelia berkata...

nescafe ais -
haha cantek perumpaan yeahhh !

Qaseh dalia adelia berkata...

bsyairi -
cinta cintun lah sodap hik2

Qaseh dalia adelia berkata...

sisyira -
insyaallah dear

Qaseh dalia adelia berkata...

kay -
nape lemah pulak hehe pengalaman tu jadikan pengajaran di masa yg akan dtg ye

Qaseh dalia adelia berkata...

meera -
yup tahu xpe bagus budak ni leh wat menantu hehe

Qaseh dalia adelia berkata...

qasehraihan -
jiwang sikit2 je sis ..huhu tq sis

Qaseh dalia adelia berkata...

amira nadia -
hurmmm ikut pengalaman je ..huhu untung dpt dia sebenarnya ..dia yg banyak ajar untuk terus bersabar

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com