Hatimu Untukku Sayang dan Cintamu Untuknya ~

49 ulasan:
Assalamualaikum blogger2 bez sekalian alam ?
ok fine malas nak campur hal orang dah .. malas nak baca isu kutuk mengutuk dah ..
malas nak itu malas nak ini ..malas2! (giler)
balik kepada asal.. jom berblog dengan hati yang riang seperti kanak2 ribena .. hari ni nak post topik cinta lagi ... oh cintaaaikk oh cinta hurmmm ~ 


sape yang sdg bercenta ? eh  konfom ke cinta nya dan hatinya mmg milik korang ?eh2 betul?ye ke betul ?haaa tak caye lah lalala hubby kamu tipu je tu ... cinta n syg dia kat org lain hati je untukmu .. eh2 tak caye lagik ! p tanya sekarang ce tanye ce tanye ! hihi jgn gado2 ... susah nak baca keikhlasan hati orang ni ..kdg2 hati sendirik pun kdg2 was2 ..eh betul ke aku ikhlas eh aku juz jage hati dia je .. eh aku betul2 ikhlas lah ko pe tahu ... dan byk lagi bermonolog dgn hati dan perasaan sendiri ...
''ikan merah yg d pancing,ikan putih yg  dapat. . '' lain yg ingin d miliki,lain pulak yg  bertandang ye...brcnta dngn c A,tp hati msh untk c B".. pe kes ?
korang pernah tak alami benda2 macm ni ..ce cite ..meh share pengalaman ..qaseh suka bace pengalaman2 org pastu qaseh buat satu cerita ..hehe kdg2 smbil2 kita bace pengalaman org boleh lah kite bersedia dr segi mental n fizikal mana tahu kan kena kat btg hidung sendiri ..


hurmm hatinya untuk kita tp cinta dan syg pd org lain.. ?so kenapa dia bersama dgn kita ?terpaksa ?atau sekadar menjaga hati kita ..ataupun pilihan keluarga ...parahnya cinta macam ni .. hati je untuk kita tp perasaan untuk orang lain ... kita je cinta n syg dia bagai nak rak ..tapi dia tak ikhlas dengan kita ...sob3x sedihnya .. hati ku dilukai dalam diam .. kenape?kenape sggup buat ai mcm ni ... huwaaa meraung bagai xde iman ..hurmm tapi kan orang selalu cakap cinta tak semestinya memiliki .. tapi lagi kan bagi boys or gurl kalau hati xdpt mencintai orang tu jgn lah dipaksa hati tu ..berterus terang dr awal sebelum kesakitan tu akan lebih parah bila tahu sewaktu hati psgn dah seratus peratus anggap kamu insan yg paling agung lah dlm hatinya ... berterus terang lah jgn takut ! tapi takut lah bila hatinya lebih berat terluka ! sakit lah bila hati terhiris walaupun tiada luka ... pernah rasa mmg sakit tahap ultraman taro..hahaha... tapi cane kite nak kenal hati dia ikhlas or tak ?emmm ~ 

  • tgk gaya dia bila bersama kamu resah bagai ke tak .. ?kalau tenang je n gembira betullah dia cinta kamu seikhlas hatinya
  • dia layan kamu elok tak ?ataupun macam nak elakkan diri je ?kalau elok mmg komfom untuk kamu je 
  • mintak henfon dia kalau sepantas kilat je bagi .. xyah cek2 lah mmg dia dah delete awal2 eh mmg dia xmsg ngan org lain pun tp kalau berat je nak bg komfom ade misteri nusantara di situ
  • always msg kamu n call kamu wpun sibuk dgn kerja 
  • perbuatan dia tak pernah berubah kalau dulu pagi2 always sent msg monink yunk n smpai tua pun dia still msg moooninnkk yunnkk .. hatinya cintanya untuk kamu 
keikhlasan ni bukan payah nak lihat pun ..pndai main psycologi snng je tgkap .. sng je tengok..dgn perbuatan dah tahu .. kalau dulu always take care kita susah senang kita ..sakit sihat kita sentiasa disisi ..tp kalau tbe2 kita sakit kite demam ..dia juz ckp "mkn ubat je lah " pastu syp je.. sah hatinya dah mula berubah ... kalau nk tahu uji lah psgn kita .. buat2 sakit ke ..buat2 dlm keadaan kesusahan ke ..kita boleh tengok tahap mana "caring n cinta " dia pada kita .. xcaye tryyy derrr ~ 
kalau nk dia always cinta kita ..juz jadi diri kita sendiri ..tak perlu jd org lain..jadi diri kita sewaktu dia menyukai kita 

  • dulu kita suka berlawak dia sng n hepy ..so jgn stress2 dlm hbungan .. adekalanya serius adekalanya kekalkan lawak tu
  • dulu kita selalu gurau2 manje ..kenyit2 mate bagai .. buat dia tertawa .. so jgn pernah hlg kemesraan tu 
  • dulu kita percaya je dia .. skang kekalkan kprcayaan tu kdg2 psgn mudah rimas kalau dok asek g mane..ngan sape .. kawan laki ke pompuan ..tmbah2 setiap minit meseg tnye ..tu buatkan dia rasa kita xprcaya dgn dia..boleh nak tahu pe yg dia buat tp jgn smpai tahap kingkong(kongkong der)
  • dulu kita selalu kejut dia solat mase mula2 nak tekel betapa baiknye kita so kekalkan hgga kawen kelak ..dia suka dgn cara kita dan anggap kita mmg isteri yg solehah eceh yg mampu jadi ibu kpd anak2 beliau kelak
  • kejujuran , tolak ansur ,always bincang tu yg paling penting..hubby qaseh always bincang kalau de pape ..hihi xleh lari dah kalau dia col mesti dia nak tahu nape tbe2 moody ke ape ke kan.. selagi tak bgtahu selagi tu tak letak fon .
  • lastly pemikiran biar matang !n sama2 lah pujuk memujuk kalau dah tahu salah pujuk der .. n jgn biar ego tu tggi melambung2..
kesimpulannya ... air yg jernih jgn disgka tiada buaya .. hati yg tenang jgn disgkan tiada keresahan .. cinta yg ada jangan disangka tiada kecurangan .. muka yg cantek jgn disangka tiada kotoran .. cinta yang suci hanya untuk ilahi ..pasti ilahi memberikan balik cinta yg sejati 

hati berbicara :

adakalanya aku lemas di air yang cetek tapi tidak pula di lautan yang dalam 
adakalanya matamu mampu ku baca tapi tidak hatimu ..
adakalanya juga dirimu ku dapat tetapi kenapa hati seakan menjauhi ..
adakah aku yang bersalah ..adakah aku tidak spt yg kau inginkan ~
muehehe tapi aku yakin satu hari kelak pasti cintamu , hatimu ,jasadmu roh mu akan ku tawan ..
tak usah lari kemana akan ku kejar walaupun dalam mimpi2mu !

49 ulasan:

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

errrr...hati ayam utk sapa yek?

forever love berkata...

baik doktor cinta..atq dengar nasihat tue..haha

macam la ada calon lagi sekarang nie

Ujang9897 berkata...

=)

MR. MIND berkata...

i like....tips yg bgus untuk yg br2 nak berkasih, hahaha

JIJI YU berkata...

nak bercinta jgk ;leh tak

saya budak baik..:) berkata...

salam..follow qaseh...sy budak comel ptama..:)

saya budak baik..:) berkata...

salam..follow qaseh...sy budak comel ptama..:)

.::cintabungablogspot::. berkata...

jom singgah, sharing is caring pd blogger :)


http://ikmalira87.blogspot.com/2011/02/vitamin-elak-encik-cinte-cik-bunge.html

farasakura berkata...

thanx qaseh :)
doakan fara bahagia tau macam qaseh dengan tett XD

.::cintabungablogspot::. berkata...

dik oii... sy lom kawen lg, jgn igt stress sbb da kawen taw. huhu :P

azwa_amani berkata...

wow.....bestnyer entryyy..suke lahh

Zue Cancer berkata...

hohohooh...sis da tak mo pk pasal cinta cintun ni..hohoho saket hati la sis...sis tolonng carikan la tok zue hehhee

Sunah Mohammad berkata...

qaseh sayang...suke entry ni~ pandainye dia...:)

pengalaman mengajar kita untuk mencintai sebaiknya, tapi masa akan datang akan menguji kita dengan kata-kata kita...;)

sabri as sobar berkata...

panjang sungguh n3 ni....haha

Wafiy Suzly berkata...

byknye tips,heheh

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ berkata...

kasih syg harus dsulam tanpa dipaksa..
keikhlasan akan terpancar dr perbuatan kita..
salam kenal dr kak pinky..
eppy blogging sweetie =)

athirah berkata...

hurmmmmmmmmmmmm.... terkesima jap... adoiiii

puteri ain berkata...

nice..:)

yaya_flanella berkata...

yang kenyit2 mata tu sampai skang kot. gedik kan kami. XD

shamsiah shamsuddin berkata...

selamat bercinta sepanjang hayat

nub berkata...

nak gak rasa cmni. hahahaha lariiiiiikkkkk

Farhana Sahri berkata...

madah dari seorg pencintan..hehee...

nana pernah ada 2org kawan ni..yg A suka laki L ni..punya la dia beriya nak amek hati L ni..tapi L ni suka kawan si A ni, iaitu B..hukhuk...sampaikn A ni tak suka B..tapi B tak tau pape..siankan..hehee

yatie's EPISODE berkata...

great info lah sys! ^^

pasni, kena la tgk cara layanan si dia kat kita kan. then, kita nilaikan sendiri. (:

Qaseh dalia adelia berkata...

anies -
hati ayam untuk perut bg kenyang wahaha

Qaseh dalia adelia berkata...

atiq -
elelele ye lah tu xde calon haha keliling pinggang tu hape

Qaseh dalia adelia berkata...

ujang -
=(

Qaseh dalia adelia berkata...

mr mind-
eceh ok ke tips tu kan musnah terus haha

Qaseh dalia adelia berkata...

jiji yu -
boleh je cr colan dulu haha

Qaseh dalia adelia berkata...

saya budak baik -
saya budak cute terakhir haha tq dear

Qaseh dalia adelia berkata...

sis bunga -
singgah dah hehehe

Qaseh dalia adelia berkata...

fara -
ok dear semoga bhgia dgn tettt

Qaseh dalia adelia berkata...

sis bunga -
ingatkan dah kawen rupanya bertunang haha sory sis

Qaseh dalia adelia berkata...

azwa -
tq dear

Qaseh dalia adelia berkata...

zue -
awat sakit hati tu ..kena jumpa doc tu ..doc love haha

Qaseh dalia adelia berkata...

sunah -
apa yg pandai tu hentam je banyak hehehe

Qaseh dalia adelia berkata...

sabri -
toksah bace haha

Qaseh dalia adelia berkata...

wafiy suzli -
leh pakai ke tak tips tu haha

Qaseh dalia adelia berkata...

pinky -
nice word like it lah sis.. hehe salam kenal jugak eppy blogging

Qaseh dalia adelia berkata...

athirah -
why ?

forever love berkata...

betul la..xtipu..xde calon lagi la..skandal pun xde...

Qaseh dalia adelia berkata...

puteri ain -
tq hehe

Qaseh dalia adelia berkata...

yaya -
tak gedik tapi mabeles haha

Qaseh dalia adelia berkata...

shamsiah -
insyaAllah selagi Allah hadirkan cinta ni

Qaseh dalia adelia berkata...

nub -
ngade

Qaseh dalia adelia berkata...

farhana -
hehe lumrah dunia ..kita suka org ..org tak suka kita ..mmg sian pun tapi b xsalah pape kan

Qaseh dalia adelia berkata...

yatie-
tahu xpe ..haha mati lah laki pasni xdek yg curang grrr

Qaseh dalia adelia berkata...

atiq -
tipu3x haha

forever love berkata...

lor..xcaya pulak..betol la..xde sape..single n available lagi nie..hehe

super-1 JR. berkata...

uih...expert tul hang bab ni...

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com