Benda Kecik Dalam Badan Besar

28 ulasan:
Assalamualaikum ~
jom merapu
tajuk suspen dah...ntah ape lah aku nak bebel hari neh..
tbe2 wat tajuk benda kecik dalam badan besar...kena sawan ke ape..kikikiki
such a bored day...hari ni last keje da...esok cuti yippi2...bez nye leh beradu 24 jam hik2..
nak tempek muka dalia mase umo 20 ni...
hehehe... dulu gebu je kah2..perasan giler ! 


same tak ?miahahaha ~
masa umo 20 an..wiwit muka tak matang !


benda kecik dalam benda besar tuh maknanye umo dah 23 tapi perangai budak2 still melekat pada jiwa dan perasaan yang semakin tipis ni huhu...dalia ade tabiat buruk yg xleh blah dari diri..uhuk banyak jugak tabiat buruk dlm diri nih..bila tah nak buang 

  • paksa2 mak teman mandi (biasanya mandi lewat time senja2 suruh r mak teman..uhuk2 tatoootttt)pastu kena bebel 
  • makan beras (habit dari dulu agy ..start makan beras mentah sejak sekolah menengah lagi ..macam ketagih pun ade)
  • suka nangis sorang2 (tambah2 time nak dtg bulan..fikiran celaru gile ..mmg emosi tak terkawal..dah jadi mcm org gile ..haha)
  • suka gigit kuku 
  • suka patah2kan jari (cikgu kate kalau suka2 patahkan jari nnt tulang jari yg kita patahkan tu jadi beso..suka patah2 kan jari sbb ade bunyi ..biasanya time2 takut je wat camtu ...gabra )
  • suka buat benda orang suruh lain pulak yang di buat (salu ngan mak..mak suruh tumbuk bawang dan2 g makan jap..baru buat kerja )mak salu bebel haha...
  • time nak iron baju je mesti rasa nak kencing...tak kira iron baju ke nak basuh pinggan ke..mesti rasa macam nak terkencing...then buat semua tu selesai baru leh tenang kah2.
  • suka tido meniarap( sejak akhir2 ni ..kdg2 smpai tertido ) xbaik untuk payudarew..ewwww
  • suka kikis kuku
  • suka kepit2 bulu mata smpai bulu mata tu dah boleh kira berapa helai ~
  • suka kumpul2 botol2 minyak wangi walaupun dah abes guna still simpan...tak kisah lah minyak wangi ke eyeshadow ke hape ke..tmbah2 kalau bekas2 tu cantek hik
  • sangat jelez dgn adek ..walaupun skang adek dah umo 20 n me 23 ...laki lak tuh..kalau mintak duit ngan mak..mesti nak kasi..adek mintak kasi lak..huhu
  • suka makan nasi depan tibi..kalau makan nasi ngan budu..sekali ngan budu angkut letak depan tibi...kalau lah boleh masuk tibi..haha
  • dan banyak agy ~ hahaha yg teruk tu tak patut r..kang mak mentua bace terus reject !!
lama pulak tak tempek muka dalam entry miahaha
ni masa umo 23 iaitu sekarang ..
hurmm makin kurus ~ 


    28 ulasan:

    Khumaera Ismail aka Habibi Hamid berkata...

    same ar!! maera makin kuwos jgk..wuwuuu~

    Ujang9897 berkata...

    tajuk igt ape...sama jer 22 dan 23..hehe..


    ala ciri2 tue semua ciri2 sue.

    Zue Cancer berkata...

    hehhe..yang lain kak qaseh da pandai pakai tudung express huhu

    aDisH.sHidA berkata...

    qaseh x elok tdo niarap tu...cuba ubah posisi tido tu yer....

    sama la kita suka patah2 kan jari ni bg bunyi...bgun pg qaseh x pusing2 kan badan ke..hehehe

    al_hakim berkata...

    setiap org ade tabiat buruk masing2 kan qaseh..tp sy tak de kot..huuu

    Sunah Mohammad berkata...

    oh, nape macam banyak sangat benda pelik ni? haha~

    ~...AmALinA....~ berkata...

    cumilnye kakak saye.....=)

    nadira shahid berkata...

    bese lor, kdang2 sifat budak2 tu still ade lgi, even umo dah boleh kawen n jdi mak budak pun ;)

    Farhana Sahri berkata...

    jgn la kne reject..hehehe

    padlie berkata...

    suka gigit kuku & suka kikis kuku...

    Tak abis ke kuku tu?
    Eh jap, ni kuku orang ke kuku sendiri?

    gurau2 je.. :p

    Nurul Afifah Addnan berkata...

    xsakit ke mkn beras kak??

    garfield88_aini berkata...

    oo...kita seumur rupa2nya...
    u r so cute girlz....
    =)

    garfield88_aini berkata...

    sebahagian tabiat buruk awak pun xubah macam saya...
    huhuhu...=p

    leyzajamil berkata...

    seiras dgn muka opis mate la qaseh ni..sejibik sgt2..

    Qaseh dalia adelia berkata...

    @Khumaera Ismail aka Habibi Hamid
    hehe jom makan vitamin bg gomuk2

    Qaseh dalia adelia berkata...

    @Ujang9897
    hehe ..ape sue2 :p

    Qaseh dalia adelia berkata...

    @Zue Cancer
    haha yang tu ikut fesyen eceh

    Qaseh dalia adelia berkata...

    @aDisH.sHidA
    muehehe tahu tak elok..tapi mcm bez je meniarap haha

    Qaseh dalia adelia berkata...

    @al_hakim
    nobodys perfect ~

    Qaseh dalia adelia berkata...

    @Sunah Mohammad
    haha biasalah makhluk asing

    Qaseh dalia adelia berkata...

    @~...AmALinA....~
    ye lah tu yunk

    Qaseh dalia adelia berkata...

    @nadira shahid
    haha tahu xpe...makin tua makin jadi budak2

    Qaseh dalia adelia berkata...

    @Farhana Sahri
    hek2 takpe mak mentua xde bace ni

    Qaseh dalia adelia berkata...

    @padlie
    haha xabes sbb kuku kan tumbuh balik..kuku kucing kot haha

    Qaseh dalia adelia berkata...

    @Nurul Afifah Addnan
    sakit ape dear ?
    skang ni ase jugak sakit2 hehe

    Qaseh dalia adelia berkata...

    @garfield88_aini
    tq u too hehe

    Qaseh dalia adelia berkata...

    @garfield88_aini
    hehe biase lah ...kembar

    Qaseh dalia adelia berkata...

    @leyzajamil
    haha ye ke...maybe kembar terpisah tu

    Catatan Popular

    No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

    All images, text and video content used must first be given permission by author.

    For further inquiries, shoot an email at:
    dalia_adelia@yahoo.com
    @2010 | www.qasehdalia.com