Aduh ! Cintaku tidak berbalas ~

54 ulasan:
Assalamualaikum olz..
selamat petang ~ 
hurmmm hari ni rasa tak kuat tapi gagahkan jugak...minum kacip timoh dah tadi ..miahaha
taklah sebenarnya kurang sihat sikit hari ni ondeway ke arah demam..
mak ayah busy dah, pergi ke rumah sedare2 edar kad jemputan kawen my abg not me .. huwaaa makan nasi bungkus je tadi hik2..tade orang kat rumah ... 
petang ni dalia nak buat entry pasal cinta tidak berbalas..or bertepuk sebelah tangan takkan berbunyi ! baik g tepuk kompang pak pung pak mustape ...boleh naik pelamin terus toksah banyak2 pikir nak balas ke tak kan?haha 
korang penah tak berada dlm situasi mcm ni ?maybe time2 sekolah dulu..ade org minat kat korang or korang minat kat dia .. tapi tak berbalas?
dalia tak de pengalaman minat2 org tak berbalas... sebab time2 sekolah dolu2 pun tak minat sgt cintan cintun ! tido agy bagozzz... tapi kagumi org2 yang encem je lah ...ramai gilos org2 ensem kat dunia ni n jgn tekezut shah rukh khan penah jadi pakwe dalia ..tp angan2 mek jering ajo !haha


tak perlu memaksa orang itu andainya hati nya tiada cinta untuk kita ~ 

sakitnya cinta bila tidak berbalas..lagi sakit bila cinta dalam diam..tapi rugi ah ..nape rugi ?ye ah cinta dalam diam ! smpai mati pun dia tak tahu ...
ade someone share pengalaman dia ..dia ckp dia minat gila kat someone ni ,.tapi org yg dia minat ni lgsung tak layan n tak suka kat dia ..tapi dia still tunggu tunggu dan teru tunggu ...n i said to her for what nak tunggu lagi ?kalau orang dah tahu yang kita sukakan dia tapi dia still tak layan kita maknanya dia mmg xboleh nak mencintai kita ! so hentikan sometimes mmg kita tahu cinta tu akan dtg tanpa kita sedari ..n sometimes kita boleh ambil masa untuk mencuba mencintai seseorang itu .. tapi andainya cinta tu tetap tidak hadir ..lepas kan lah ...cinta tak boleh di paksa... sebab bahagia tu tidak boleh di cipta tapi ia hadir dengan sendirinya ~ so andainya dia still buat endah tak endah lepaskan lah ... cuba lah untuk terima kenyataan ... maybe itu terbaik untuk kita .. dan juga untuk dia ..jangan membuatkan hidup lain merasa rimas dengan cinta kita yang langsung tak mmpu membhgiakan dia ... cari lah kbhgiaan mu sendiri... insyaAllah akan ada cinta itu .. cuma kita tak nmpak.. yolah macemano nok nampok ! dah kalau dok terhegeh2 kat org yg mmg xnmpak kita.. !haha crazy kan ?tapi itu lah dunia..hurmm dunia cinta yg bermacam2 ragam ~ 

orang kata cinta perlukan pengorbanan..yezza dalia setuju sebab pengorbanan ni byk tapi jgn pulak mengorbankan maruah diri utk cinta hurmmm tu cinta gila ..yeahh gila ! why gila?mmg gila pun...bukan cinta yg gila org2 yg gila..org giler ?haha aku ni kot yg giler ..emm tapi kita boleh mencuba..mencuba perjuangkan cinta yg ada shingga dia nmpak betapa kita ikhlas menyintai nya...kalau dia boleh terima alhamdulillah kalau dia tak boleh terima...masih banyak hati2 yang still mencari cinta yg ikhlas..hehehe... jiwang pulak ye hari neh.. emm sekadar perkongsian..kat dunia ni berjuta hati yg merana krna cinta tak berbalas tapi diorang tak tahu apa itu cinta ..dan apa itu pengorbanan..dan jugak still xnmpak sebenarnya diri sdg di uji ... ~

nota cinta untuk mu ~ 

segenap inci kehidupan kita pasti terselit dengan ujian ..adakalanya ujian itu berupa kekosongan jiwa dan hati ...sesetengah pulak ujian tiada uwang ..uwang besar ! uwang besar ! uwang tade maaa ~ sesetengah lagi ujian cinta dan brmacam ujian yg perlu kita tempuh..sebenarnya kita berjalan di dalam duri2 ..berjalan tanpa selipar melangkah di atas duri2 kehidupan ... adakalanya kita terlepas oleh duri2 itu ..adakalanya kita terpijak duri itu dan kesakitan tanpa cuba membuang duri itu ..tanpa mencuba untuk tidak menempuhi ujian itu !setiap yg terjadi adlah ujian ..cuma kita tak nmpak..kita tak mmpu memaksa hati org utk mncintai kita ..bersabar lah .pilih lah antara dua... pilih lah ingin mencintai atau ingin dicintai ~lebih baik kita tahu kebenaran yg kita tidak dicintai dr kita dicintai tapi dalam kepura2puraan.. tahu dop ! kita sdg menyiksa hatinya !last2 hancorrrrrr kebabommmm !!!!

hatii berbicara:
yakinlah pada diri..hari ini kita melangkah di atas berjuta duri kelukaan..duri sebuah kebenaran..
tapi hari esok kita berjalan di atas permaidani yang di penuhi bunga2 ..harum mewangi di segenap inci kehidupan ..
hari ini cinta itu bukan milik kita ... bukan terbaik untuk memiliki cinta kita ..
tapi hari esok ade insan2 yg benar2 layak memiliki cinta kita ..bukan hanya kita mencintai dirinya sepenuh hati..tapi jasad jiwa dan perasaan kita di cintai dengan sepenuh nyawa yg ada.. ~
kasihku yg dalam usahlah di persenda andainya tidak mmpu dibalas
berdiri aku disini bukan utk seketika tp selamanya...
kesempatan ini juga ku berikan hanya utk seketika..andainya kamu tidak boleh memenuhi segenap ruang ini..aku kan pergi mencari cinta ku sendiri..
semoga ada ruang mesra itu kelak ~



54 ulasan:

  1. Assalam...hu3.sakit hati kn klo jadi camnie...tapi biarlaa, lebih baik dicintai dari mencintai...dicintai tak semestinya kebaikkan dan melepaskan tak semestinya keburukan...CINTAILAH ALLAH SWT...CINTA YG MAHA AGUNG...CINTA PARA NABI DAN RASUL

    BalasPadam
  2. wah!sgt best..hehe..btol tu..cinta xbleh di paksa...lg pon kat dunia ni, bunga bkn sekuntum, kumbang bkn seekor..jika kita tidak mampu mencinta manusia, kita cinta laaa pd yg 1..iaitu Allah s.w.t...:)

    BalasPadam
  3. cinta x berbalas mmg sakit..sakitnya bgai sembilu menusuk kalbu....ape nak buat kalo si dia yg kita cintai tidak lg mencintai or menolak kasih...carilah cinta yg baru bangkit dr kekecewaan dgn segera...

    BalasPadam
  4. ;)

    first baca entry ni dah boleh bwt sy senyum sendiri.nice tips u bagi.anyway.gud job.betul tak perlu memaksa kalo org tak suka.if dia jodoh kita.dia akn dtg (:

    BalasPadam
  5. ms skolah dulu mmg salu cinta x berbalas tp xlah frust sgt..kdg2 pendam sorg2..mmg klakar la..

    BalasPadam
  6. salam dear~

    tu dia..boleh jadi doc cinta da ni~ :)

    BalasPadam
  7. waah..pak pung pak mustape ek.. =P

    hurrm..dah pernah kena,tp kemudian dia cari kita bila kita dah tak mahu bertepuk tgn dah...huhu

    BalasPadam
  8. yerp betul. agipon cinta tuh hak Allah. Soalnya adakah kite layak dapat anugerah itu? bersiap-sedia aa utk cinta yg akan hadir.

    BalasPadam
  9. hahahha...kacip timoh!!!>.hahahhahahaa..

    BalasPadam
  10. as salam..
    wah!! cinta!
    er~ saya tak pernah bercinta.haha
    rasanya kalau ada peluang, gagal kot.
    serius.huu..baru ni saya tersakitkan orang tu sampai terjadi lain pula dalam ym.waaa..
    tapi kalau sebut bab2 cinta sesama manusia ni, memang saya senang gagal.
    haaa.tak tahu kenapa.
    sebab saya tak faham hati orang perempuan kot.

    apa2 pun entri ni menarik :)
    boleh makan burger keju tempura dengan tenang ;)

    BalasPadam
  11. pernah alami, hihihi ms tu zmn hingusan...so tak de lah frust gila

    singgah dr SB di petang hari ni :)

    BalasPadam
  12. buat rugi je...baik fikir diri sendiri...kan2??
    enjoy dgn diri sendiri,kan lgi bagus...:)

    BalasPadam
  13. btol tu...
    org da x pndg so move on k...
    mybe there is some1 better 4 u..

    BalasPadam
  14. tak adalah lagi kena cinta tak berbalas nih. biasanya kalau suka kat someone. diam je. hehe. bukan suka macam nak mati kalau tak tengok sehari. suka just mcm suka tgk dress up dia. gaya dia. just suka lah. bukan cinta. :D

    BalasPadam
  15. cinta?no komen la cik qaseh,coz sy bab2 bnda ni sy failed..hehee

    slm maulidur rasul^^

    BalasPadam
  16. halamak... cintan2 ni fail la...
    haha.. xde pengalaman tu..
    eh ade kot.. lupe sudah..

    dah suke cakap terus..
    jgn simpan2.. lame2 jadi duri dalam hati..
    errkk.. wat2 pndai lak aku dlm bidang ni.. hahha...

    be +ve jek la.. smile qaseh

    BalasPadam
  17. assalamualaikum..

    salam ziarah di pagi Rabu..semoga tuan belog ceria selalu ya

    BalasPadam
  18. aduh!pedihnya hati ni baca entry ni.. haha

    BalasPadam
  19. Cinta tak berbalas...???cinta tak terbalas adalah....hahahah...biasalh kan zaman skolah dulu ramai peminat..heheh..oppss!!!terbongkar suddddaaaa...hahaha..xder lah...

    dalia..jom join GA akak..
    http://ladyane79.blogspot.com
    GA Besday My Dear..

    BalasPadam
  20. adam -
    qaseh xde pengalaman macam ni tapi boleh rasa n tahu kesakitan tu ...sakit memendam rasa... uhuu

    BalasPadam
  21. bobo-
    tq .. yup beruk bukan seekor haha.. kalau itu yang tersemat di hati bagus lah xmo lah merana2 kerna cinta ni

    BalasPadam
  22. yuni -
    yub bangkit dr kelukaan yehhh katakan boleh pd diri sendiri

    BalasPadam
  23. ayienchan -
    kenapa senyum ? hehe kadang2 idea ni dtg tengok pengalaman org lain .. emm maybe xboleh nak menolong tapi juz boleh motivated hehe

    BalasPadam
  24. d_La -
    haha kenangan tu kdg2 buatkan kite tersenyum sorg diri

    BalasPadam
  25. sunah -
    wslm dear ..
    muehehehe doc cinta lah sgt huhu

    BalasPadam
  26. iqbal -
    haha..
    oh dia dtg cari balik ?maybe baru dia nampak keikhlasan tu tapi no no no ... takkan berpaling lagi haha

    BalasPadam
  27. bzzkarat -
    apa2 pun kat dunia ni hanya milik Allah dan segalanya di tentukan oleh Allah ..kita hanya mmpu berusaha selebihnya tawakal

    BalasPadam
  28. .... -
    belum cuba belum tahu ... nape belum mencuba dah ckp gagal..gagal sekali tak bermakna gagal selamnya ... muehehe cinta Allah yg satu cinta sesama insan adalah lumrah `

    BalasPadam
  29. yayalya -
    hehe kenagan zaman2 hingusan kaitoo haha

    BalasPadam
  30. yayalya -
    hehe kenagan zaman2 hingusan kaitoo haha

    BalasPadam
  31. aisya -
    yup dah puas berusaha kalau tak dpt pk lah diri sendiri ..perjalan masih pjg

    BalasPadam
  32. aina -
    suka n cinta 2 benda yg berbeza ..qaseh pun suka tgk dress up org .. haha kdg2 suka tgk muka dia .. tapi suka dan cinta tak sama..hehe

    BalasPadam
  33. woofer storm -
    nnt kalau mengalaminya maybe satu hari awak tahu ape itu cinta ...hehek
    salam maulidur rasul

    BalasPadam
  34. line putih hitam -
    haha ye ke tak tahu sal cinta ni?skandal2 bersepah je kat sb tu haha.. smile always :D

    BalasPadam
  35. bro logorithm-
    haha sekali sekala jiwang ..biasa lah hati muda haha

    BalasPadam
  36. sahrom -
    waalaikumsalam
    always hepy tq ye

    BalasPadam
  37. CINTAILAH ALLAH SWT...CINTA YG MAHA AGUNG...CINTA PARA NABI DAN RASUL.. memang berbunga~

    BalasPadam
  38. wahaha~
    sesi membersihkan komen bermalware~
    oh~ bagi menjawap persoalan itu..
    er..entah.sebab saya bab2 ni sangat penakut.
    hahaha :D

    dah baca banyak buku cinta.macam ni juga.huu..entah laaaa

    BalasPadam
  39. perghhh i like it , memang sakit . tapi buat apa nak tunggu buah yang memang sedia sedia tak gugur . hurmm live with ur own life is more better than waiting for someone didnt love u at all ;))

    BalasPadam
  40. ngapain tibe2 jiwang ini..

    eh...templates laen...qaseh, awat tukar??

    BalasPadam
  41. cintaku terhadap si dia cuma dipendamkan saje..huk2~

    BalasPadam
  42. klu cinta x berbalas, cari je yg lain kan??tp mmg perit nak lupa...tp x seperit bila putus cinta...:)

    BalasPadam
  43. encik blogger -
    cinta Allah sinta nabi dan Rasul ..tapi tak mmpu untuk tidak mencintai manusia hehe

    BalasPadam
  44. .... -
    haha pe punye nama daaa titik2 je ...emm eleh ok fine kite tengok lah someday ..apa kah cinta bagi kamu bila cinta tu sudah melekat di hati haha

    BalasPadam
  45. makcek oshin -
    bila makcek oshin tidak berdiam diri ..n bila berkata2 terpancar kebenaran muahahaha larikkk agree2

    BalasPadam
  46. sis maera -
    hehe saje2 tukar ... kih2

    BalasPadam
  47. sis aanie -
    putus cinta perit amat haha

    BalasPadam
  48. Cinta mmg sakit bila kita pendam je perasaan tu pedih sangat rasenye, bila nak nangis tu tahan je airmata tu supaye tak keluar tapi hati ni yg menangis sakitnye tak tertahan, em sabar je la hati ......berdoa pada yg maha MENGETAHUI, Dia tahu ape yg terbaik buat kita ....

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com