Sekeping Hati Hanya Untuk Sekeping Hati ~

16 ulasan:
Assalamualaikum...
selamat tengahari semua... hurmmm tadi borak2 kat sahabat blogger
sape yang belum tahu pasal sahabat blogger ni sila lah jenguk sekarang..
pasti blog anda bersawang ehehehehee...


sekeping hati hanya untuk sekeping hati yang lain ?
hari ni dalia xmo kongsi info2 ape .. juz nak berjiwang .. tentang hati dan perasaan alahai korang yang baca mesti kroh2 hahaha...gurau je.. sekeping hati boleh kah menyintai dua insan ? ataupun sekeping hati untuk menyintai hanya sekeping hati...
someone said to me..boleh kah dirinya menyintai dua insan.. sekeping hati untuk di kongsi kepada dua.. n then terbelah  bagai.. uhuuuu .. susahkan bila terjebak dengan CINTA...ehee she said dulu2 dia berkawan dengan one boy ... diorang sgt2 bahagia tapi boy tu macam tak siyez dengan dia..maknanye takut untuk merubah status kawan tu kpd boyfie ..or dinamakan pertalian cinta..uhuuu ... pastu dia pun mengubat hati lukanya n menerima someone dalam hidupnya... n then bahgia ..tapi the prob is dia xboleh melupakan boy yg dia pernah kenal dulu..so what should she do ~ 



hurmmm cinta tiga segi ke nih..aiyooo dear..
sometimes kita tak pernah kenal apa itu cinta... walaupun kita sedang berkasih kasihan dan bercintan cintun..tapi someday kita kenal apa itu cinta bila kita kehilangan... dan kita tak tahu siapa jodoh buat kita .. n kita jugak tak mampu menduga adakah jodoh itu terbaik buat kita hinggalah someday kita kenal siapa yang selalu bersama n menyayangi kita... sekeping hati hanya untuk sekeping hati yang benar2 serasi dengan jiwa kita... jangan kita kehilangan seseorang tu baru lah kita tahu ..dia ialah jodoh kita yang terbaik buat kita...tapi kita melepaskannya kerana satu orang lelaki yang pernah hadir dalam hidup kita satu ketika dahulu,,,perjalanan hidup ni sangat2 panjang hinggalah kita sudah berhenti bernafas... jangan terlalu asek dengan kenangan silam hinggakan apa yang di depan mata kita langsung tak nampak..hentikan permainan hati itu jika xmau org2 di sekeliling kecewa dan hati kita yang sekeping itu hancur berderai.... maybe itu yang terbaik untuk kita .. so biarkanlah hati sekeping yang di anugerahkan itu hanya untuk seorang insan...someday cinta itu akan dtg perlahan2 tanpa kita sedari ... bagaikan kupu2 berterbangan semakin kita kejar pasti ia lari..tapi andainya kita membiarkan pasti ia datang...


hati berbicara :
lapo lah jom lunch...
hehe salu je ade muka tuan umah yang ngek 
pandang lah kedalam mata ku... lihatlah keikhlasan hatiku eceh ..
haha assalamualaikum...

16 ulasan:

  1. xleh banyak2..nti orang ckp tamak lak~ :D

    BalasPadam
  2. sekeping hati tidak boleh dipecahkan kepada cebisan2 yang lain dalia

    BalasPadam
  3. wah...jiwang la plak...
    hehehe..btw, setuju ngn cik qaseh.
    kadang2 apa yang kita nak, kita xdpt malah kita dapat apa yang kita xnak..ingat, Allah tahu yang mana lebih baik untuk hamba2Nya.
    btw, sy ad terprasan something!
    my blog kt bloglist cik qaseh..
    thanks!~wuwuwuwu..terharunye~ (!_!)

    BalasPadam
  4. @kay yea
    eheee tapi sekarang ni ramai orang yang tamak !

    BalasPadam
  5. thanks dear lia..

    http://farhanayusof126.blogspot.com/2011/01/sekeping-hati-untuk-seorang-insan.html

    BalasPadam
  6. @Mr.Eye
    tq mata ..hehe dah mr eye juin .. so ade lah kat bloglist qaseh..same2 ye

    BalasPadam
  7. salam, betul tu,,,setuju...

    BalasPadam
  8. Anda di tag dalam kontest sayer ... jom join kontest tu jugak .. klik kat

    http://diariamzar.blogspot.com/2011/01/kontest-if-i-have-rm100.html

    BalasPadam
  9. Anda di tag dalam kontest sayer ... jom join kontest tu jugak .. klik kat

    http://diariamzar.blogspot.com/2011/01/kontest-if-i-have-rm100.html

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com