"Mari Kita Cantik, Gembira Dan Bahagia Bersama"

17 ulasan:
Assalamualaikum...
heh2 selamat pagi eberibodi ..
hati ni nak join GA lama dah tak menjoin apa2 contest huhu bukan malas tapi kerajinan tu masih di tahap darjah 6 ...so now nak join GA dari cik puan bunga... dalia suka tengok blog dia.. kdg2 dapat baca2 tak drop komen hehe...sory ye sis... ni blog sis cantek .. psstt anak dia cute sgt ngeee nnt nak anak cute jugak opsss gatai ! sis berbunga2 minat pink


ok jom baca syarat2nya 
join kat sini





  • Anda harus mempunyai tiket dan menaiki train ke Hogwarts (Jadi follower I. Kehkeh.Wajib) Maknanya anda harus mempunyai blog ya





  • Copy paste syarat - syarat penyertaan ni.





  • Buat satu entry yang bertajuk "Mari Kita Cantik, Gembira Dan Bahagia Bersama"





  • Kemudian dalam entry anda nyatakan siapakah insan yang palingggggg cantik di mata anda. Kalau anda kata dalam entry anda I lah manusia yang paling cantik, terus I bagi semua hadiah tu kat you guys! Haha. Tak takkk. Contohnya anda kata Maya Karin adalah cantik, so nyatakan kenapa dan huraikan bla bla bla.





  • Kemudian anda nyatakan pula definisi cantik di mata anda. Apa makna cantik pada anda. Kalau cantik tu kena kurus ke, kalau pandai make-up tu kita kata cantik ke hape ke bla bla bla.





  • Tag 4 orang bloggers yang lain (Sertakan link mereka) dan jangan lupa bagitau kat dirang yang diorang kena tag untuk join GA ni.





  • Dan yang terakhir sekali, tinggalkan link entry anda di ruangan komen entry ini.



  • ok dah baca kan syarat2nya ... so baca pulak pendapat dalia ekekeke... yang paling cantik semestinya saya ! hahaha oh tidakkkk gurau2 je ... yang paling cantik ialah semestinya mak saya !jap2 cari pendrive nak cari pic mak..mane ni mane ni ..apsal gmbar kekasih je byk haha..gurau je ~


    mak xsuka bergambar uhuk2.. yg dalam bulatan tu my mother n yang lain dayang2 di raja ..keh2x..

    takde pulak pic mak masa muda .. mengancammm wooo mcm anak ye ah haha..kenapa mak cantik? jap2 nak tanya siapa yang tak sayang mak ? siapa yang selalu mengasari mak? dia adalah orang yang paling kejam n bodoh.. mak yang melahirkan kita .. 9 bulan membawa kandungan .. bersabar dengan kita dari dalam kandungan lagi ... yelah kita duk tendang2 perut mak.. hehe tapi kita pun membawa kebahagiaan pada mak jugak... :) so dari kita kecikkk .. jaga kita , mandikan, susu kan kita dengan penuh kasih sayang .. its a wonderful moment n beautiful of life... tak cantik ke? nanti suatu saat kita akan jadi ibu kita akan tahu betapa susah payahnya menjaga anak... hehe dengan kedegilan n sume2 lah... dalam kelurga dalia sume 6 orang adek beradik.. 2 perempuan dalia n my sis... 4 boy tapi seorang dah meninggal time baby... insyaAllah 'dia' akan menarik mak ke syurga kelak :) .. 
    tq for everything coz menjaga dari kecik , bagi makan pakai sekolah semua cukup tapi sometimes mak bebel2 ade jugak merungut hihihi ampunnn.. tapi tak selalu dah besar kan dah tahu mana baik dan mana buruk... apa2 pun u r beautiful woman in my life ever after... love u so much.. nobody boleh tanding mak di mata dalia selama2nya... tq melahirkan dalia n ikut kecantikan mak jugak hahahaha... so tak cantik lagi ke? cantikkk sgt2x u know.. banyak agy nak tulis tapi nanti kan sayu pulak hati ni..so pada yang masih ada mak juz take care of her sebaik mungkin .. jgn menyesal bila kehilangan ... kerana dah tak ada gunanya lagi ~

    DEFINISI CANTIK
    ok definisi cantik pulak ye... for me tak perlu cantik paras rupa andainya akhlak entah kemana.. tak perlu hidung yang mancung andai nya sombong dan meninggi diri..tak perlu rambut yang cantik lurus guna jari pun boleh andainya mahkota itu menjadi tatapan orang lain..tak perlu bibir yang mungil andainya huha2 kesana sini..mengumpat bagai .. berkata tak senonoh ... tak perlu mata yang cantik andainya mata itu hanya untuk menggoda orang2 yang tak sepatutnya... tak perlu tubuh yang liuk lentok andainya susuk itu menjadi segenap ruang mata2 lelaki yang bukan muhrim.. tak perlu betis yang cantik andainya pakai kain yang terbelah..tak perlu dada yang seksi jika hanya untuk menarik nafsu lelaki... so cantik luaran tiada gunanya andainya dalaman tidak di dalami...andai kata hari ini kita cantik .. suatu masa kelak kita akan kehilangan.. tapi andai kata akhlak kita cantik hingga ke syurga pun ia akan kekal ... ~ andainya kita punya akhlak yang baik.. di tambah dengan luaran yang cantik bersyukur lah dan sentiasa ingatkan pada diri jangan alpa walaupun seketika.. walaupun kita hanya duduk di bangku kosong ada benda yang sentiasa merasuk hati kita :)
    so sekian time kasih..hehehe ...


    hati berbicara :
     tak perlu bermekap untuk cantik...mekap hanya lah boleh menutupi kekurangan yang ada,,, basuhlah muka mu dengan wuduk pasti seri itu akan datang....:) insyaAllah untuk diri sendiri juga...

    nak tag 4 org 



    17 ulasan:

    1. mcm2 kontest ade skrg ni..hehe..gud luck yea!!

      BalasPadam
    2. balas dendam erk? haha..ook2, thx. t sy join. hihi

      BalasPadam
    3. mak saye gak lam bulatan 2 hehe

      BalasPadam
    4. wekkk nnt mak i gak 2 lalala

      BalasPadam
    5. @KyLe
      hehe yelah jage mak i elok2 nanti ye.. tibe2 ber i u haha gelii

      BalasPadam
    6. good luck yerp :)mcm2 plak contest kan skrg huhu

      BalasPadam
    7. @efa
      hehe diorang ni byk idea..kite xde idea bez hehe

      BalasPadam
    8. nanti ada masa rina wat eh.. thanks sudi tagged

      BalasPadam
    9. Wahhhhhhhh! :) best entry ni so far!! insyaallah ada rezeki ada laaa kan?Thanks qaseh!

      BalasPadam
    10. yeahhh..
      tq beb...~_~
      i'll join it...
      gud luck der...^_^

      BalasPadam

    ♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
    Dia datangkan petir dan kilat..
    kita menangis dan tertanya-tanya,
    kemana hilangnya sinar...
    Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

    ♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
    qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

    @2010 | www.qasehdalia.com