Jenis2 Kapel ~

42 ulasan:
Assalamualaikum..
wahh bez ganu hujan hari ni..mak kata kalau masuk tahun baru cina mesti hujan..
boleh jadi pakar kaji cuaca lak ye mak dalia..haha..
fine tapi bez ..sejuk je alhamdulillah dgn rahmatNya,, ~
entry pagi tentang jenis2 kapel...uhuiiii .
korang ada pasangan tak ?jom baca korang dalam kategori mana..
opss juz for fun hehe..


jenis2 pasangan yang kelihatan di planet bumi
makwe cantek + pakwe ensem 
suka tengok pasangan kapel jenis macam ni..kadang2 timbul rasa jelez..biasanya selalu jumpa kat supermarket beli belah bersama... n then suka jugak tengok pasangan husband n wife..tambah2 wife tu tgh pregnant n husband dia so caring.. rasa macam bez je ..kdg xlepas memandang n doakan diorang bhgia...so sweet .. !! 
psst : like2 so much..


makwe tak cun + pakwe ensem
kebanyakan nya dunia ni memang akan jadi yg sebaliknya...bila makwe xcun pakwe xensem n sebaliknya..so pasangan yg macam ni..makwe nye akan berpegangan tangan macam xmo lepas bila berjalan dgn pakwenye itu..takut orang merampas nya dari beliau eheee...ye lah suka jugak tengok orang2 yang ensem ni .. cuci mata je.. haha..
psst :(jenis dalia ni ..dalia xcun ahaaa pegang tgn kyle kuat2 siap wat gari agy ngee  )


makwe cun + pakwe tak ensem
okeyh yg ni pulak makwe cun mesti bangga pakwenye tu...dapat awek cun ...kapel macam ni mesti poket tebal hahaha... guro jep...maybe :x
psst : yeyy cr pakwe xensem poket tebal..jgn tebal ngan rokok dah hahaha


makwe tak cun + pakwe tak cun
maybe no one peduli tentang pasangan ni eheee...


one boy n 1 groups of girls
okeyh fine yang ni mesti kembang hidung boy tu almaklumlah dikelilingi oleh perempuan2 tambah2 perembuan yg cantek2..mau tak kembang haha..


awek cun seksi 
okeyh dapat tumpuan yg ramai..dah lah cantek seksi lak tuh...boy2 mesti terbeliak bijik mate tengok..pastu de lah yag dok peeweet2 n ehem2 kan kan kan..betul tak boy di luar sana... tamo ngaku !


awek tak cun tapi seksi 
okeyh yang ni lak jenis dapat tumpuan jugak ..tapi maybe kena kutuk kaw2 dah lah xcantek n then pakai seksi pulak..tp boy ni tengok jugak ..maybe tengok something :x


tapi cinta tidak melihat pada paras rupa mahupun kekayaan ~ 
cari lah dimana ikhlas tu terjalin..
paras rupa tiada jaminan untuk hidup bahagia..
hari ni kita muda dan lawa..hari esok kita tua..tiada lagi wajah yang lawa..
yang ada hanya lah kedut semata2..
akan keseorangan kah kita kelak ?
bila kita ditinggalkan kerana rupa kita yang dah tiada kejelitaannya..
ataupun cinta kita masih mekar dengan keikhlasan hati kita ..
dimana cinta itu berputik dengan makna yang tidak dapt dimengerti ~

hati berbicara :
ada satu pasangan yang membuatkan dalia menitis air mata ...
menyaksikan betapa agungnya cinta mereka ... menemukan cinta kerana Allah dan memisahkan cinta kerana Allah...
bertahun2 berpisah..walaupun cinta tu sangat dalam di hati masing2..
tapi sanggup melepaskan antara satu sama lain kerana mereka sedar cinta ini tiada nilanya andainya Allah tidak merestui ..~
betapa agung dan suci nya cinta mereka,,
bertahun2 berpisah kerana Allah ..
hinggalah suatu masa Allah mempertemukan kembali dan meredhai lalu terikat lah ikatan yg sah ~
itulah cinta yg sejati ...
wanita yg solehah dan lelaki yang soleh ~ 
rupa tiada arah untuk menuju...kekayaan tiada punca untuk bhgia ..
some day u will know whats the meaning of life with happiness of Allah ....

42 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

btoi2!..mmg mcm2 jnis kpel kt muke bumi ni ha..:)

LinE PuTih LiNe HiTaM berkata...

hohoho.. tp klau dah couple.. 2 2 kate, si laki hensem si girl cute

aDisH.sHidA berkata...

xde pasangan...hehehehe

cerita-gadis-ini berkata...

dalia ni mmg pakar cinta la...terbaekkk

Hanim Mahali berkata...

terima seadanya pasangan kita.... ^_^

LALABIELA berkata...

btol3.. hanya paras rupa semata tp x da keberkatan drpd Allah x kan berakhir dengan bahagia..

Awatif Azizi berkata...

watif suke ayat yg last 2...

some day u will know whats the meaning of life with happiness of Allah ....

cinta kpd allah cinta yg kekal abadi...

kay_are berkata...

bab kapel2 ni pengalaman takat 1 tahun je so nak komen pe? komen entri ni best leh x? ^^

Ujang9897 berkata...

kalu ujang dan heliza mesti sesuai..hahaha

Afifee berkata...

betul ;) rupa paras xpenting yg penting sedap mata memandang,baek, jujur dan ikhlas

FIFIEY LYCHEE MARATION berkata...

haha, tak aa experience, tapi layan je baca untuk pengetahuan:)

al_hakim berkata...

bnyk rupenya jenis pasangan couple ni kan..tp ape yg pasti ade due jenis je..

1.bercinta kerana Allah..
2.nafsu semata-semata

Syafiq Rosli berkata...

dalia kategori

awek cun pakwe hensem..hehe

nuralynZAKREE berkata...

tak segak & tak cun tkpa asalakn hati suci . hati yg suci sukar d carik :)

Amira Naddia berkata...

sy dan boipren adelah pasangan no1
haha..boleh? hehe

Cik TeN10 berkata...

apa la ada pada rupa .. takkan kekal pn .. yg penting kepercayaan, kejujuran dan kesetiaan pasangan .. =)

Qaseh dalia adelia berkata...

@senydream
haha amboi dear semangat tu haha..sabo je lah

Qaseh dalia adelia berkata...

@LinE PuTih LiNe HiTaM
yang diri sendiri kate tu lain kira bang oi haha

Qaseh dalia adelia berkata...

@aDisH.sHidA
hehehehe someday ade lah pasangan tu ye

Qaseh dalia adelia berkata...

@cerita-gadis-ini
mak oii xde pakar cinta lah dear..ni pakar melalut haha

Qaseh dalia adelia berkata...

@Hanim Mahali
yup itu yg sebaiknya

Qaseh dalia adelia berkata...

@LALABIELA
tq dear setuju jugak :)

Qaseh dalia adelia berkata...

@Awatif Azizi
tq watif eheee ..cinta Allah senang nak cr tapi susah nak buat uhuuu hurmmm

Qaseh dalia adelia berkata...

@kay_are
hahaha .. ye ke satu tahunn... pengalaman tu boleh mmberi kte sedikit kenangan

Qaseh dalia adelia berkata...

@Ujang9897
xsesuai jadi cecak kobeng

Qaseh dalia adelia berkata...

@Afifee
agreee

Qaseh dalia adelia berkata...

@FIFIEY LYCHEE MARATION
hehehe layan kan aje ngeee

Qaseh dalia adelia berkata...

@al_hakim
yup

Qaseh dalia adelia berkata...

@Syafiq Rosli
hahaha ye ke ..nak bodek ler tu

Qaseh dalia adelia berkata...

@nuralynZAKREE
yup betul2x ... bersihkan dalaman tapi xsemetinya luaran harus kotor juga hehehe

Qaseh dalia adelia berkata...

@Amira Naddia
haha boleh..setuju sangat awww

Qaseh dalia adelia berkata...

@Cik TeN10
betul betul betul

aDisH.sHidA berkata...

biasa nyer pasangan nie akan disebalik nyer dgn perangai/sikap kita...itu yg terbaik...kalau sorg cantik lawa sorg lg mesti biasa aje...tak kisah sume tu janji hati ikhlas menerima pasangannya seadanya

kay yea berkata...

tue sume tak penting..hati meyh..hehe~~

zEri sAfEerA berkata...

org ganu jugak ke? hehe :D

semoga sy akan bertemu dgn cinta sejati 1 ari 6ti :)

nur aisya humaira berkata...

Ouchhh, im single...tk de kategori,camne dalia??hik2

syuwai berkata...

erm.. bercinta lah kerana Allah >.<

Qaseh dalia adelia berkata...

@aDisH.sHidA
a.ah shida ...akan jadi sebaliknya... kalau dua2 sama sifat tak bez lah pulak..ade pasangan yg satu tu senyap yg satu agy kaki kepoh haha..bhgia kan

Qaseh dalia adelia berkata...

@zEri sAfEerA
yup dear..org ganu eheeee...
insyaAllah someday u will met he

Qaseh dalia adelia berkata...

@kay yea
yup hehe

Qaseh dalia adelia berkata...

@nur aisya humaira
single ye...tggu kapel dulu lah haha

Qaseh dalia adelia berkata...

@syuwai
hehe yup tu yg sebaiknya tapi dunia hari ni sikit je bercinta krna Allah yg ada hanyalah nafsu semata

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com