Dugaan Cinta Jarak Jauh

26 ulasan:
Assalamualaikum..
selamat petang semua...tq sudi masuk blog dalia yang tak seberape ..
thanx kat abg ben yang bagi traffic ni hehe... coz klik kat sini tq so much abg...
tak mampu nak ucap apa2 hanya terima kasih saja.. :) u r the bez blogger n brother ever after !! 
tq so much for everything abg :( tq  huhu ... ~ rasa ada perasaan gembira bercampur sedih sedikit di saat ini T_T
emm apa2 pun thanx agy sekali.. tq jadi abg sue hehe :) banyak agy nak gtau tapi macam tak terluah je..biar kita2 je tahu hehehe

hurmmmm tadi lepak kat facebook... tanya adek angkat kesayangan nak buat idea apa ye kat blog kak sue dah xada idea hehe... so dia bagi lah idea cinta jarak jauh... hamboiii minat sangat bab2 cinta ye..ok bagi tidak menghampakan jom kita cerita tentang hubungan jarak jauh ni ....
rindu itu sesuatu yang indah...tak mampu di pegang .. tak mampu di lihat ..tapi bila rindu itu datang bagaikan menikam2 di hati untuk di lepaskan..

ok first siapa yang bercinta jarak jauh?angkat tangan diri sendiri...haha yes jauh lah jugak percintaan dalia ngan dia .. tapi dah jumpa .. bez ke hubungan jarak jauh ni ? bg dalia ada kebaikan dan keburukan jugak kalau bercinta jarak jauh... kebaikan nya xkerap sangat berjumpa so itu tak menimbulkan fitnah ... dan dosa tu boleh di kurangkan... berjumpa pun sometimes mendatangkan dosa even tak buat apa2... tak percaya? bukak al-quran ada lah tertulis batas2nya... ~keburukan pulak sebenarnya depends pada diri sendiri kalau tak percaya itu lah keburukan..hurmmm tapi bila kerinduan sayu je hati... bermenung di tepi tingkap memikirkan dirinya.. adakah diri ini pun dirindui eceh...sometimes rindu tu membuatkan aku menangis... ~ tapi itu hanyalah bisikan syaitan .. dalia2 menangis lah ingati lah dirinya melebihiNYA... ~ hiyarkkk tepis syaitan2 tu jauh2 .. dan bersabarlah pasti kebahagiaan tu akan dtg jua ..so macammana nak kekalkan hubungan yang jauh tu?
percaya pada pasangan
kalau dah cinta cakap apa pun semua betul kan... kalau nak hubungan tu kekal percaya lah pada pasangan kita .. sama2 percaya .. insyaAllah akan berpanjangan..
percaya lah dia menyayangi kita walaupun berjuta2 kilometer sekalipun..letakkan di dalam hati ... ~ dan perhubungan tu akan kuat jika ada tunjang kesetiaan ~
setia
tak kira dekat or jauh setia tu mmg penting..tapi kalau dekat kita boleh nampak..jauh ? kita takkan nmpak apa yg dia baut melainkan kita ada kuasa ... hurmmm mesti rasa sunyi kan? tapi jangan lah mencurangi dia kerana sunyi..andainya kita buat macam tu letakkan diri kita di tempat dia.. mesti terluka kan? pegang lah kesetiaan yang ku beri ~
berjumpalah walaupun seketika
mentang2 jarak jauh takkan tak pernah jumpa kot ..yang tu sunyi lah... ada masa jumpa lah kalau cuti panjang or apa pun.. nanti kan tak tertahan rindu di hati ... kalau tak pernah jumpa hubungan tu pasti boring kan,,,
tanya khabar
apa khabar ..dah makan belum ? hehe tanya khabar mmg wajib ! sekarang kan dah moden .. boleh meseg boleh col kannn ~ sekurang2nya lepas gak rindu tu.. jgn miss untuk bertnya khabar sbb itu penting sgt !
sambut hari2 special
haaaa ni bez . kalau tak dapat sambut masa tarikh penting tu... sambut lah bila jumpa beli kek ke hadiah ke hape ke... yang pasti kenangan tu akan buatkan kite senyummmm :)
jangan jadikan jarak sebagai pemusnah
andainya jodoh kita dah di jarakkan dengan jarak yang jauh..terima dengan hati terbuka..kita pun xmampu nak menolak kalau dah suratan macam tu.. jarak ni tak kira dekat or jauh.. kecurangan tu pasti berlaku... hehehe so jgn jadikan alasan jarak tu sbgai pemusnah hubungan kita..

awak di sana... saya di sini..
kita janji eh kita saling mencintai hingga akhir hayat kita..walaupun sekarang hubungan kita terpisah dek jarak..tapi janji tau jangan jadikan itu satu halangan tapi jadikan ia sebagai ujian untuk kita bersama dan terus memantapkan kasih sayang kita... saya tahu jauh tu tak bagus tapi awak kena tahu ia cara untuk kita pupuk kasih sayang n menguatkan lagi ikatan rindu... nanti awak jemput saya k ...

26 ulasan:

  1. percaye pada kesetiaanku..

    BalasPadam
  2. hahaha bro nape? weh wohh wahhh

    BalasPadam
  3. wow ! but can trust people easily..?? hurmmm.... takot laa... takot sakit lagi... T_T

    BalasPadam
  4. @Misz Chocolate
    yup dear...cant trust anyone... hati2 lah jgn smpai jadi korban siber... :) kalau takut jangan mencuba lagi ...

    BalasPadam
  5. trust is the key for everything. trust me. :)

    BalasPadam
  6. CINTA JARAK JAUH MMG BANYAK DUGAAN..TAPI SYUKUR KAMI STILL BERSAMA =)

    BalasPadam
  7. dah penah rasa hbgan jarak jauh..
    mampu tp kalu seorg jak yg berusaha..tak ke mana juga akhirnya..

    BalasPadam
  8. kdg2 best pe cinta jarak jauh ni
    heee :)

    BalasPadam
  9. @CIK CIRA
    alhamdulillah mera..same with me lah..semoga berkekalan ye

    BalasPadam
  10. @MiSzy DiaN
    yup kena dua2 saling mempercayai lah..kalau satu tu xde guna lgsung ~

    BalasPadam
  11. ermm..
    mimi stuju sgt2..
    xksah la jauh mne pon kite ngn pasangn..
    asalkan kite percaye pasangn kite n plus slalu msg or ape2 la..
    akn mengeratkan lg hubungn kite..
    bak kate org jauh dimate dkat di hati...
    huhuhu..
    btul x...

    BalasPadam
  12. @mimie =)
    betullll !!! setuju dgn mimiee cyg hehe

    BalasPadam
  13. dah tua2 camni..letih rs bila kena jauh2,,, huhuhu

    BalasPadam
  14. erm...rndu mesti tggi m'gunung...!
    tk0wt la kal0 d'permainkn..!huhuhu

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com