Anna Raffali Juara Anugerah Juara Lagu : Kenapa Anna Raffali Tak Patut Menang?

21 ulasan:
Assalamualaikum ~
selamat pagi semua...something comes n it makes my mood not stable..
muehehehe skeaping pulak (speaking)
pagi2 ni nak membebel sedikit boleh tak..sebenarnya malas nak amek port tapi geram jugak jiwa dan perasaan ni..papepun tahniah kat anna raffali coz u r the winner ~ congrats terskan usaha banyak yg boleh diperbaiki ~ eceh gurau je ...

cantik je orangnya kan...pemakaian pun sopan :)

hurmmm kenapa pulak anna raffali tak patut menang ye? lain orang lain pendapat .. dalia pun tak suka bila penyanyi yang dalia suka tak menang ... dan peminat anna rafali mesti suka bila dia menang...so 2 perkara ni berbeza ok... tapi bukan nak cakap pasal tu juz nak tanya kenapa tak suka anna raffali menang hingga bukak2 page ape ke jadahnye? tadi dalia try tengok page tu dah tak ada maybe dah delete kot..alhamdulillah baguslah... tak perlu tunjukkan ketidakmatangan itu di khalayak ramai.. kalau tak puas hati sekalipun just biar kan kamu dan hati kamu je tahu.. tak perlu bukak page2 bagi org2 lain komen ke hape ke..itu pun dah mengajak orang melakukan dosa... kenape dosa? sebab dok kutuk2 dia... alahai ~ heran lah dengan manusia sekarang menang pun salah tak menang pun salah..g nyanyi sendiri lah ..come on lah buang lah sifat prejudis dalam diri tu ... macam dalam dunia kita ni jugak tak semua apa yang kita nak kita akan dapat... tak semua kehendak hati kita akan termakbul.. ini kan pulak anugerah2 macam ni tak perlu lah nak menunjukkan yang kita ni bagus hingga nak menetukan yang dia layak menang or tak ! buang lah perasaan hasad dengki itu dari terus menhitamkan diri sendiri... 

ok pastu nak tanya jugak yang tak puas hati kat luar sana ye... kalau lah someone bukak page "saya benci awak nama sekian2x" contoh lerrr kan.. apa perasaan ? sedih ? marah ? kecewa? down ? haaa mesti ada perasaan2 semua tu kan... so kalau kamu di tempat anna raffali tu mesti semangat tu down kan.. gembira tapi menangis tengok pembangkang2 dok mengutuk..why not juz accept dengan hati yang redha ... dengan fikiran yg penuh terbuka.. jangan hidup dalam dunia kolot....bukak page sekalipun.. or nangis guling2 kat lantai ke hape ke berubah ke semua tu? kenapa lah bersungguh2 sangat mengejar duniawi hingga akhlak pun hampir terpesong ? haisyyyy ada ketikanya air pasang itu akan surut ... ada ketikanya pasir di pantai berubah ..ada ketikanya kita diatas n jangan fikir bila kita di atas kita tak boleh kebawah kembali..hari ini kejayaan anna raffali so kita juz doakan yang terbaik buat dia... semua tu tak penting..hanyalah hiburan.. bila dia gembira kita pun patut embira .. bila dia bersedih bagilah sokongan..jgn sebab ketidakmatangan kita .. orang lain memandang kita dengan pandangan yang tajam ! 

so dah cukup membebel..... untuk edisi kali ni..fikir lah..apa yang di kejar sangat dalam dunia ni.. kalau anna tak menang pun kamu boleh ape? kalau orang yang kamu minat tu menang kamu boleh ape? dapat pahala ke?atau dosa ? ada akal fikir dengan akal... kalau ada akal tak mampu fikir dengan akal juz diam ... sometimes diam tu lebih baik dari berkata2 ~ as salam ~ maaf andainya terkasar bahasa.. apa yang tertulis itulah yang terluah di hati ..... dunia ni milik Allah s.w.t kalau dia menang pun dunia ni masih milik Allah s.w.t ~ 

hati berbicara :
kalau kita menganggap seseorang tu sebagai idola... tak menang pun dia tetap idola .. bukan anugerah semata2 yang kita nak .. tapi kita sendiri yang nampak bakat tu ada dalam diri artis tersebut even tak masuk anugerah juara lagu pun.. dia tetap jadi pujaan ~ jangan fanatik sangat .. peaceeee ~

21 ulasan:

  1. setuju....its not about the artist.. its all about the song... kalau tolong ingatkan aku ni yuna nyanyi, konfem peminat yuna xpertikaikan nape lagu ni menang.. so,nape camni..

    BalasPadam
  2. @Wan Zulqhairi
    manusia yg macam2 ragam awak..ntahlah nak cakap camane ~ masing2 ade pndapat tapi jgn nmpak sgt pendapat kita lgsung xde input

    BalasPadam
  3. saya setuju ngan awak.. manusia ni ada akal.. tapi ada yang tak gunakan dengan betul.. diorang nampak buruk orang... manusia ni masing2 ada perasaan.. kalau kita tak suka orang kutuk2 caci maki kita, orang lain pun tak suka kalau dikiutuk.. walaupun faizal tahir tak menang, bagi saya it`s okaylah.. mungkin rezeki dia tak ada... jngnlah kolot sangat pemikiran tu kan.. kadang2 geram juga bila tgk page tu kat fb.. tak perlu buat2 page bagai kalau tak puas hati dengan kemenangan ana rafalli.. diam sudeh

    BalasPadam
  4. @teha_sheweet
    yes teha.. agree with u gak... kalau kita syg sgt kat artis kita tu terus lah menyokong dia.. kalau tak suka jgn pandai2 nak mengutuk cari publisiti murahan ke hape.. nnt diri sendiri jugak yang terkena..so fikir dengan rasionla sebelum lakukan apa2 perbuatan ~

    BalasPadam
  5. ana rafali memang manis berbaju kurung, apetah lagik artis yang membudayakan pakaian budaya malaysai... Persembahan dier ok malam tu.. cume artis lain pun hebat2 belaka.. cam faizal tahir, black ngan yuna...

    BalasPadam
  6. @Isteri Yang Comel
    hehe rezeki anna malam tu.. tahun lepas yuna kan.. so kemenangan tu akan berubah2 juga.. :) ape2 pun all the bez buat semua..

    BalasPadam
  7. Assalamualaikum...

    Ramai orang yang berperangai seperti itu. Mana yang tak suka terus aje nak memberontak tak tentu arah... Macamlah mereka dan puak-puak itu lebih berpengalaman dan pakar dari ketua juri iaitu M.Nasir.

    Mereka yang membantah sampai mengeluarkan kata2 yang tidak menunjukkan kematangan dan akal yang singkat, tidak layak untuk menonton rancangan sedemikian.

    Kalau nak pilih pemenang hanya bersandarkan artis kesukaan sahaja, puak2 berkenaan diminta buat majlis anugerah sendiri, pakat kongsi duit poket ramai2.. dan pilihlah mana2 artis yang anda suka... ketepikan kualiti lirik dan kualiti gubahan muzik,pilih artis kesukaan saja.

    http://smskey.blogspot.com/2011/01/keputusan-kesimpulan-anugerah-juara.html

    http://smskey.blogspot.com/2011/01/ajl-menilai-lirik-dan-lagu-gubahan.html

    BalasPadam
  8. @Ahmad Zaki
    waalaikumsalam ahmad zaki..
    wonderful komen dalia suka n setuju sangat2 ..
    betul tu kalau nak ikut penyanyi kesukaan xpayah wat anugerah lagu

    BalasPadam
  9. betul tu qaseh..kdg2 kite tak boleh pertikaikan kerana juri yang mengadili ajl bukan calang2 orang..mereka lebih berpengalaman..xpe la kalo nak sokong sape2..tapi kite juga perlu ade sikap redho..rezeki ana raffali malam tu kan..=)

    BalasPadam
  10. gua penyokong tegar faizal tahir

    http://www.sisiberbeza.com/

    BalasPadam
  11. ku pon x suka die duk maki2 ana rafali.. buka page mcm2.. bio la die.. rezeki die..

    BalasPadam
  12. sapa2 menang pon kita yg menonton bukan dpt apa2..kecoh nk bantah..
    tapi aku setuju ngan post ni..

    BalasPadam
  13. @al_hakim
    tu yang sepatutnya redha je kan kan hehe

    BalasPadam
  14. @manggosteen
    tau xpe.. tonton je lah xyah wat page pape

    BalasPadam
  15. uik...i setuju ana raffali menang, sbb dy layak,,,

    bdw, layakkah anda bila mengatakan ana raffali tidak patut menang??adakah anda seorang yg professional? anda bekas juri professional AJL lepas2 kah??

    ape yg anda dapat bila mengata itu ini kepada ana raffali??adakah pihak tv3 akan mengambil kembali trofi itu dari tangan ana raffali dan memberikan benda alah itu kepada orang yang kalian rasa layak?? semestinya tidak..pass is pass oke. belajarlah menerima kenyataan.

    satu lagi,i tidak nampak kecacatcelaan bila persembahan itu dijalankan,,jadi bagaimanakan anda yang tidak professional itu melabelkan lagu 'tolong ingatkan aku' sebagai lagu sampah seperti yang tersiar di akhbar????

    tunjukkan i bukti yang meyakinkan
    i bahawa lagu itu tidak patut langsung untuk menang....wassalam

    BalasPadam
  16. @nurarabella
    ek awak bace tak entry saye ni atau pun juz bace tajuk je... bace lah entry ni dengan sedalam2nya ... baru tahu ~ peaceeeee

    BalasPadam
  17. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com