Suri rumah or kerja ...

Assalamualaikum semua..
selamat petang..
yeyyyy alhamdulillah demam qaseh dah kebah..
so boleh lah kite huha2 ..haha..
ek...
urmmm nanti kawen kan (budak kecik psg angan2 nak kawen daaa)
which one better..
bekerja or jadi suri rumah sepenuh masa...?
qaseh jenis xleh buat 2 kerja dalam satu mase...
nnt salah satu akan terabai..
emmm mak pesan suruh cr kerja jangan harapkan duit laki je..
susah nanti !
ye ke mak?
ayah bagi je duit tu...hik2..
pang kan dah kene cubit..
(cubit bunyi pang ke)
uwhhh xkisah lah kan...
haisyy bila lah nak pgg bunga ni ye...hik gatai2
gmbar ni donlod n edit bg warne dia nmpak mcm ni ha..
cntik x editing kite..(perasan)

so bagi korang..
yg mana korang pilih?
still kerja ke jadi suri rumah...
suri rumah leh goyang kaki mintak laptop ngan laki satu cari duit ngan blog 
ok gak tuh kan?????
jadi mcm bro ben..
wah2 apsal keluar sal bro lak neh..
heeee nothing...
juz kagum dengan dia..
xsombong , peramah , salu bg tips2 ..
kembang idung beliau kalau die membacenye kan ngeee ampun ye..
so nnt kalau qaseh kawen qaseh nak jd suri rumah je lah..
maybe sebelum dpt baby...kerja kot kalau de kerja..
kalau xde kerja ..
tido je kerja hik2..
membesarkan badan...yeahh like it..!
lepas dpt baby..
nak uruskan kelurga dgn baik..
insyaAllah..
sbb tgk org2 kerja ni mcm xde masa jerk..
rumah pun xterurus...
tmbah2 lau balik lewat2...penat2 tido..
mane nak layan anak2.
mane nak layan husben (ehem)
hehehe..
tapi setiap individu lain pndangan kan..


hati berbicara :
biarlah diri ini setia disisi suami mengikut segala perintahNYA..amin..
oh mama saya mau kawen ... kawen dgn siapa ..
dengan siapa saja...ooo mama ....lalalala

8 comments

  1. mmg cantik pic tu.. haish xsabar nak kawen dah ni.. hehehe.. ermm nak kata apa kan.. sabar ye.

    ReplyDelete
  2. @apezs shahapehz bukan nk ckp xsbr nak kawen tp which one better bile dah kawen hik2

    ReplyDelete
  3. huhu..kalo ceekeen la..ceekeen suke lagi kerje...duk umah bosan kot..tp kalo duk umah gaya idup cm mak2 datin, ok jugak..hikhikhik...x kerje pun dpt income bulan2...gi spa,gi hi-tea,gi shopping..kihkihkih...

    ReplyDelete
  4. @CeeKeenceekeen...hehe betul gak kan..kalau kaye bez haha...leh g spa hari2..cantek lah...leh makan bez2..kui2...

    ReplyDelete
  5. jadi suri rumah pun ok, betul tu boleh jana duit dgn blog, boleh jadi mcm redmummy juga

    ReplyDelete
  6. huhuhu...xsbr nak kawen daaa ke ni??jgn lupe jmput nanti..heheh

    ReplyDelete
  7. @anijiamboi2 belum lagi lah..kalau kite nak kawen kite gtau...xdtg siap lah !haha

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..