Nuffnang oh nuffnang

Salam selamat pagi sume...
sume2 sihat ke?
eheheh baru je start keje balik..thanx dah byk jugak penyertaan contest ..
hehehe hope sume2 sihat je..
ganu ujan dah...adehhh 'seel' betul kalau ujan2 hee..

oh ye ape tu nuffnang..
semalam kawan qaseh msg n tanye pasal nuffnang..
ye nak buat nuffnang kat blog
so qaseh gtau care2nye..

first kena buat kat account nuffnang lah..
nuffnang ni mcm syarikat pengiklanan..dia guna blog kite untuk mempromosikan iklan2..
so bagi blogger baru try lah buat ye,,
kalau de rezeki ..dapat gak masyukkk dari blog kan,,
otai2 dah kaye tau dengan nuff ni...
so daftar kat sini


bila dah daftar ...jawab lah soalan2 die tu..ikut je step2 yg ade ...bagi betul2 lah jgn main2 lak..
buh maklumat diri korang yg betul k..
lepas dah siap jawab2 sume2 soalan yg ade...

nak buh kod nuff kat blog..
klik kat ads macam gambar kat atas tu,..
nmpak kan kod2 yang ade...
ok untuk lekat kan nuff kat blog kite..

klik design > klik add a gadget > klik html/javascript
pastu copy kod yang de kat acc nuff korang..
yg kat leader tu leh letak kat header..
yang kat sidebar letak kat tepi ..
ataupun boleh letakkan kod kat sidebar tu dgn care nuff tergantung..
tutorial nye kat sini

yang antara petikan2 tutorial nya kat sini kat sini
so kalau iklan2 tu ade keluar..boleh klik2 untuk mengetahui dengan lebih lanjut..n same2 support ekeke

bab2 nak mengajar orang memang failed !
kalau xpaham tanye k..
hehe


hati berbicara :
thanx nuffnang dah bagi BE ke 5 ..mitsubishi ...tapi dah jadi metered satu mtvmusic..
thanx nuff cayang ketat2




18 comments

  1. hari ni akak dpt rm2.75 sen..heee...ok lah tu..bg semangat..heee..

    ReplyDelete
  2. yuPZ! org ptame komen! haha.. mcm best jek nuff neh, ade iklan bog tuh nampak cam mhl.. huhu.. nampak cam kemas jerp.. wiiiiii.. =)

    ReplyDelete
  3. akak...mule2 pun qaseh dpt camtu jugak..kalu rajin nnt bertambah lah..hehe gud luck

    ReplyDelete
  4. dapat apa klu daftar nuffnang ni kak?
    ^_^

    ReplyDelete
  5. dek ayiep :
    kalau kite promosi blog..ramai org masuk blog n klik2 iklan nuff kite akan dpt duit...hehe

    ReplyDelete
  6. tahniah la.. usaha sendiri kan.. moga makin bertambah..
    ALL IN ONE
    cepat blog ni loading ye

    ReplyDelete
  7. print screen cmni syg,

    ctrl + prt sc (kat atas kanan)
    paste kat paint :D

    ReplyDelete
  8. yana dah leh wat...makaseh ya...ahakss...;d

    ReplyDelete
  9. mesti da banyak kan? hoho,'
    bila la yul dapat BE ? baru ad 0.25sen je sedihnye. hehe

    ReplyDelete
  10. yana yippi2 dah jadi eh...tahniah hik2

    ReplyDelete
  11. dear..biasenye kalau baru buat blog
    nuffnang memang lmbt naek ye?
    =(

    ReplyDelete
  12. yes dear...kalau baru2 mmg susah lagi nak dpt earning..so kene kerja keras lah...hehe kne blogwalking singgah2 blog org lain...so dorang pun singgah balik n tnye otai2

    ReplyDelete
  13. akaQ. .kite dpt duit melalui ape ?
    ade orang anta dekat umh ke ? :D
    haha

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..