Kenangan Hanya Untuk Dikenang Bukan Untuk Dimiliki

Assalamualaikum selamat petang semua..
hurmmm hari ni pun still cuaca redup lagi kat terengganu..
alhamdulillah nikmat Allah s.w.t lagi ~
so korang macamane?
ada sihat ke?hehehe hope always sihat2 je ..
hahaha punye susah soalan abg ben petang ni bagi klue pun otak ni dah xberfungsi dengan warasnya..
so tggu je lah siapakah pemenang itu..
harap2 xde dah muka ujang n naz kah3x..
kejam sikit petang2 ni...
hurmmmmmmmmmmmmmm ~ hati diselubungi kesedihan ..
kenapa?ntahlah...langit pun menangis apatah lagi hati ni ...

gambar 2010 tinggal kenangan ~ heh2x

kenangan oh kenangan...bukan sedih teringatkan kenangan
tapi...tahun 2010 ni akan menjadi kenangan yang terindah ~
kita dah hampir ke penghujung tahun 2010 kan?
n akan melangkah masuk ke pintu 2011..
alhamdulillah masih lagi bernyawa ..dapat lagi melihat kehijauan pokok2..
tapi nanti still ada kah kehijauan pokok ni ataupun akan musnah di rosakkan ~
dari kita lahir hinggalah sekarang,,
banyak dah kenangan2 yang kita ada kan.?
kenangan manis...pahit ..sedih... hurmmm semua ada...
hidup ni pun xkan indah jika tiada kenangan..
yelah dapat ke kite tersenyum sendiri ingat kenangan2 lalu yang menggelikan hati..
dapat ke kita menitis air mata ingat kembali kenangan2 yang sedih...~
bez kan..siapa yang xde kenangan?tipu lah tu kot...
kelmarin pun dah jadi kenangan..hari ini jadikan pedoman dan hari esok kita lalui dengan penuh ketenangan...

tapi sometimes ada juga kenangan2 yang xperlu kita ingat2 kan lagi..
jika kenangan itu hanyalh buatkan hati kite berdarah kembali ~
juz lupakan dan biarkan ia dibawa oleh masa...dan angin lalu..
xusah lagi memandang ke belakang sdgkan kita sudah kedepan..
xusah lagi mengejar bayang2 yang dah berlalu pergi...
hendak digapai pun xdapat apatah lagi untuk menyentuhnya..
so tahun 2011 yang akan datang ni kita bukak buku baru..
corakkan lah dengan warna2 kebaikan ~
jangan terus hidup dalam kegelapan... ~
dalia pun nak jadi yang terbaik...insyaAllah..
dan kita hanyalah hamba Allah yang hanya mampu merancang hanya Dia yang menentukan ~

selamat tahun baru kepada all bloggers..
jangan ada hasad dengki di antara kita ye..
jadikan blog ni sebagai kenangan terindah dlm hidup kita..
maybe org2 lain xkan dapat merasa betapa indahnya..
tapi hanya jiwa kita yang merasainya ~
muka mengade pakai spec haha

hati berbicara :
semoga kita sentiasa dilindungiNYA dan buat yang terbaik ...
ajal maut pertemuan dan perpisahan di tangan Allah s.w.t 
andai blog ni menyatukan kita..biarkan lah ia terus berpanjangan ~
assalamualaikum

12 comments

  1. pandai bermadah minah nie rupenya...

    sayonara 2011

    ReplyDelete
  2. selamat tahun baru..
    semoga tahun depan lebih bermakna :)

    ReplyDelete
  3. Selamat Tahun Baru :) Moga Lebih Ceria Tahun 2011 always support whatever u do

    ReplyDelete
  4. gile minah puisi dan sajak.haha

    wes, QDA, xde nyer den touching2 la wes, hati ni mmg plg kental la, xkan la den da tamau masuk blog wajib den masok setiap hari ni, antare kawan plg bek den kat dunia blog ni kan.hehe

    ReplyDelete
  5. @nazirulhazwan~
    hahaha xde pun nak berpuisi2 lah..:p hehehe tq3x..

    ReplyDelete
  6. jangan biarkan knangan
    mngganggu gugat hidup anda..

    huk4~

    ReplyDelete
  7. happy new year!!!
    sedap madah dia.. =P heh heh heh

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..