Hourglass dalam hidup awak

11 ulasan:
Assalamualaikum..
selamat petang semua...
yang2 demam2 tu jangan lupe mam ubat eh..nnt cepat sembuh n jadi budak baik
(care pujuk budak tadika)
tengah bosan ni..baru selesai meround2 berhenti lelah jap..
postkan entry yang xseberapa n agak jiwang mengikut cuaca
(ayat skema :p)

cantek kan hourglass ni ..warne warni kehidupan..ade manis,pahit,sedih,duka,masin,masam semua ade...


dialog antara pasangan kekasih
kalau awak tanya saya..apa saya nak jadi dalam hidup awak..
saya nak jadi macam hourglass ni...
hourglass ni melambangkan saya 
dan awak adalah butiran pasir yang mengalir melaluinya...
dengan penuh ketenangan awak mengalir tanpa halangan...
sebelum mengenali awak 
hidup saya kosong ,sunyi dan tak bermakna 
tapi.....
bila saya kenal awak ,secara perlahan2 dan tanpa saya sedar awak menceriakan hidup saya...
kalau boleh saya nak jadi hourglass untuk selama2nya kerana cara tu saya akan sentiasa dapat bersama dengan awak...

tapi...
(dia jawab) 
pasir tu kan xelok..
pasir yang halus tu akan terbang ditiup angin..
saya bukan pasir,saya adalah saya lah..

(saya jawab)
awak kan pasir dalam hourglass
saya akan pastikan awak xkan diterbangkan angin..
makin lama kita simpan pasir tu..ia akan menjadi mampat
dan saling bertaut..
itu lah kita selama2nya...

inilah saya yang akan menjadi hourglass awak buat selama2nya...~


hati berbicara :
kalau nak adiahkan hourglass untuk pasangan pun boleh n then nnt die mesti pelik kan why hourglass..n lepas tu korang gtau lah mcm entry di atas...agak2 dia terharu x?kalau dia xde reaksi pape..sah ! perasaan time tu ilang kot hahaha... sekian time kaseh ! 
pecah kaca pecah gelas ..lepas bace harap balas..hehe
(meroyan sebelum balik keje)



11 ulasan:

  1. ahaha,nnti awek tu ckp,drpd bg hourglass ni,bek awak bg jam tgn gucci ke,prada ke,oris ke..huhu..
    saje mlawak,jgn marah kalo xlawak..hahah

    BalasPadam
  2. heheh..jiwang di petang hari nampaknyee..hihihi

    BalasPadam
  3. hakim zailan :
    hahaha xmare tapi ase mcm nak cincang2 wat sup haha...tu mate duitan nak adiah mahal2 wekkk..kalau adiah tu punye makne..fullaamakkk..mau nanges haha..sekali sekale try lah jiwang sikit ye incik hakim haha

    BalasPadam
  4. gebob :
    xmo giler lagi haha..thanx dek..sweetlah sgt :p

    BalasPadam
  5. tapi hourglass kena pusingkan balik bila pasir da habis jatuh kn.. erm rasanya macam cinta yg patah balik ke tmpat asal.. [dari x bercinta], setiap kali dipusing2kn,

    cam entry dalia yg lepas, bangun tido da lupe hal semalam~ >_<

    BalasPadam
  6. As'salam..

    Amy singgah melawat blogger2 yang amy belum kenal , salam kenal dan amy follow blog nie ye...

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com