Duhai insan ..sedarlah dirimu ~

16 ulasan:
Assalamualaikum ...
selamat hari natal kepada yang menyambutnya..
we wish u a merry chrismas n a hepy new year :)
hope u olz sihat2 aje ye....


Duhai insan sedarlah dirimu
kemana akan tuju sesudah engkau mati
sudahkah bersedia dirimu kesana?
membawa amal mulia atau dosa2?

disana tangisan tiada guna 
rayuan tiada diterima..
jasad kesakitan menanggung siksa
atas perbuatan hidup di dunia

disana akan kita tuju 
hamba yang berdosa 
akan diadili !!!!
hamba yang mulia
akan dirahmati !
sebagai anugerah dari ilahi ~ 



someone sent gambar ni kat email dalia...
xtahu nak komen ape ..
huhu tapi bila seseorang perempuan tu berkahwin...
aurat,maruah dan hidupnya di bawah tanggungjwab si suami ...
berat nya tanggungan si suami..nnti ade anak2 perempuan pulak ..
hurmmm ringankan lah bebanan suami kelak..insyaAllah...



video
sumbang pulak dah haha...emm budak comot mana ntah xkenal ni..
lagu nasyid ni dari darjah 3 lagi..
still ingat ... bezzzzz ~
yang nyayi ni xbez lah hehe

16 ulasan:

  1. ish. laki pmpn tu tak malu ke? xphm tul...

    BalasPadam
  2. hurrmmmm.... Memg xfaham xfaham...

    BalasPadam
  3. comelnye yg nyanyi tu.. hehe..
    hmmm..... dye x leh berfikir ke dye pakai cmne ?

    BalasPadam
  4. yg pompuan tu sape??asal pakai cmtu..emm..malas la nk ckp lebih2.....

    BalasPadam
  5. uish, klaw la BKN jd laki dea, baek suruh bukak je tdung tu. same je pun klaw dh pakai sleeveless dress. gmbr ni mmg xde edit2 ke? ade jgk kewarasan org cmni eyh

    BalasPadam
  6. @Jeely jelly
    ntah lah sygku...xtau pemikiran oeg macamana hehe

    BalasPadam
  7. @Budak Kuat Nanges
    xtau lah ade org edit2 x..sbb masuk email dalia..maybe nak dalia kupas keke... ye lah ...huuuuiiii serammmm

    BalasPadam
  8. semacam satu keseronokan bila melihat ada orang lain melakukan kesilapan.Bagaimana jika berlaku kepada anak kita sendiri.Kata pepatah"satu tangan menuding jari...10 tangan akan menuding jari ke atas kita.."

    BalasPadam
  9. @Qaseh dalia adelia

    hehehe...tapi yang best de suara cute jadi faham terus la darl a.k.a darling...

    BalasPadam
  10. @abadi romeo
    encik abadi kita bukan nak menuding jari kat mana2 pihak....juz buat renungan..xde niat untuk itu coz diri kita pun byk kesilapan :)

    BalasPadam
  11. sengal tol pakai cmtue..tak cun

    BalasPadam
  12. astagar...tebeliaq mata alyn tgok.huh...

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com