Bila putus cinta..........T____________T

11 ulasan:
Assalamualaikum...
semua bangun! selamat pagi cikgu hehehe..
ari ni cuaca still mendung ..kelmarin panas rugi xbasuh baju....
dah sebakul dah haha antar dobi je boleh kikiki...mau kena pulas telinga ngan mak



bez kan lagu kat atas ni..
dulu2 selalu dengar..bila dah dengar mula lah duk jiwang..
entry pun jiwang ...sape suh ko dgr lagu jiwang :(
sape yang xpernah putus cinta?angkat kaki ! opss hehehe...
tapi xmustahil ada jugak org yg cinta pertamanya kekal hingga ke akhir hayat nya kan..
pndai dia menjaga perhubungan..sehingga ikatan cinta tu sentiasa mekar...
tapi rata2 semua ada yg pernah putus cinta kan?
sakit x?
wooooooooooo sakit gilerrrr ..haha hampir2 jadi giler..
bila cinta tu melebihi ilahi mmg akan giler lah...
tuan tanah kedaung pun prnah jugak..tapi xgiler lagi ni ha..
ok je steady2 hehe biar dah banjir satu kampung pun ...
tapi tu old story ...hanya untuk dikenang..
kenangan tu kan hanya boleh dikenang bukan untuk dimiliki rite?
so bagi yg sape2 sdg kuciwa tu...bawak2 bertendang..eh bertenang n bersabar ye...
satu pergi satu datang hehehehe...

kadang2 apa yang kita nak tu xsemua kita akan dapat..walaupun menangis air mata darah sekalipun...cukup2lah biarkan air mata tu berderai membasahi pipi...kita hanya merancang dan jgn lupa hanya Dia yg menentukan..jgn terlalu mengharap apa yg dirancang tu semuanya akan berlaku spt yg dirancang ...hurmmm so muhasabah diri...jangan dikenang org yg dah pergi..kita xkan dapat memutarkan balik masa yg dulu..xkan dapat mengembalikan air mata yg hilang sia2..STOP IT!!

kdg2 kita selalu membenci orang kan...tapi kita xkan tahu nanti suatu saat org yang kita benci tu lah yang akan membahagiakan dan menyintai kita setulusnya...hingga nanti mulut kita xberhenti mengucapkan syukur..syukur .. dan syukur kerna di pertemukan oleh org yg kita benci padahal org tu lah yg memberikan kebahagiaan..dunia n akhirat..maybe..?

jangan pulak membenci orang yg memberikan kita kekecewaan sbb orang tu lah yg pernah membahagiakan kita kan....maybe xde jodoh dengan dia...juz redha...Allah s.w.t akan menggantikan yang hilang tu dengan org yg lebih baik...percayalah...percaya dan terus percaya..jika kita redha dgn semuanya...pasti ada bhgia tu...biarlah hujan di dalam hati yang pasti ada pelangi yang menanti rite?

TIPS2 BILA PUTUS CINTA VERSI DALIA
1- jangan dengar lagu2 jiwang bila putus cinta...nanti kan mengalir lagi lah air mata tu,,simpan lah air mata tu di hari tua nanti ye...so try dengar lagu2 yang xbuatkan kita sedih..contohnye lagu yang kita xpaham sepatah haram pun...semestinye lagu2 tamil! lagu2 mexico...lagu2 yang membingitkan hingga korang rase nak hantuk kepale korang kat dinding !hahah

2- jangan pergi kat tempat2 yang korang byk kenangan dgn si dia..contoh kat pantai ..kalau nak pergi jugak pergi time2 panas terik...agak2 nak bukak mata pun xboleh hahahaha..panas kang hamek ko..kikikiki

3- selalu mengadap ilahi..baca al-quran ..seriously hati kita akan tenang..tambah2 bila kita selalu membaca al-quran..xpercaye?percaya lah dengan keajaiban ayat2 suci al-quran..sesungguhnya ia akan menenangkan hati kita dgn keizinanNYA....insyaAllah selagi niat kita betul...dan ikhlas....

4- jangan bersendirian bila kesedihan..duk lah sendiri2 nnti ade hantu kat sebelah hehe...bila kita sendirian time2 sedih ni mudahlah syaitan menghasut diri kita hingga sanggup buat benda bukan2..sbb tu ada kes2 bunuh diri sbb putus cinta! hurmmm rugi kan?sia2 je ..mintak2 di jauhkan dr sume2 ni...

5- keluar lah dgn kawan2 jgn duk terperuk dlm bilik..luahkan segala2nya..time ni mmg kite perlukan seseorang..so luahkan pada seseorang yg korang rapat..ahli kelurga pun lagi ok... :) hidup mesti diteruskan ok...

last but not least...
menangis lah sepuas hati kamu..agar kesakitan tu akan hilang...lepas tu korang akan rasa lega... 
senyummmmmmmmmmmmm :) xperlu kata apa2..!

11 ulasan:

  1. bagi tips mcm da 50 kali putus cinta jer.hehe

    BalasPadam
  2. nk copy yg skit boleh x?? yg perenggan bwh skali sebelum gambar 2 org yg comey tuh ?? :)

    BalasPadam
  3. hehe..btol 2..da pnah kna..waa...skitnye jiwa haih..tuhan je la yg tahu..

    BalasPadam
  4. @aien
    copy untuk ape dear?hehehe ade jugak org nak copy..silakan :)

    BalasPadam
  5. suke tips yg pertame tu..haha.. xD
    klau dgr lagu jiwang mmg konfem trigt kat die.. *pdhl farah tak pernah putus cinta pun -.-

    BalasPadam
  6. @ARJUNA.Inc
    arjuna bawak2 bersabar ye..bunga bukan sekuntum hik2

    BalasPadam
  7. @Farah Hanim
    hehehe ye lah dgr lagu2 tamil dah...bagus lah tu belum putus cinta... sakitttttt haha

    BalasPadam
  8. jangan pulak membenci orang yg memberikan kita kekecewaan sbb orang tu lah yg pernah membahagiakan kita kan....maybe xde jodoh dengan dia.

    suke ayat nie.

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com