Tuah perlu di cari

11 ulasan:
Salam satu malaysia 
hari ase tensen sgt cOz xleh nak sent msg ...sbb pencawang celcom area sini kena panah petir..
line internet pun agak slow xdpt nak blogwalking lagi ..
nak bukak satu2 blog tu kne tunggu smpai berdengkur heee..
geram sgt ase mcm nak nanges je..
tp dah matang ne boleh nanges2 huhu..
tp xde kene mengena ngan tuah ni kire malang dah hehe..
tp xpe..
jOm kite cr tuah..jgn duk goyang2 kaki je..tuah xkan datang so bace lagi dibawah ni ok..

tips2 cari tuah bukan hang tuah okeyh....!

(jangan tiru aksi ni )




Mulakan hari ini

mulakan hari ni ok..jom tarik tuah..so korang perlu mencipta destinasi yg boleh menjurus kamu ke arah sesuatu yg menguntungkan ..gunakan pepatah ' buat baik dibalas baik ' .. lapangkan hati untuk melakukan sesuatu hal dengan seikhlas hati 
contohnya : 
korang terjumpa beg duit yg byk harte dalam tu..mate korang pun pusing2 nmpak bentuk duit ..kalau korang amek tentu korang dpt kan tp tu satu dosa lak..ape kate korang pulangkan mane tahu korang akan dpt ganjaran yg korang xsangka ...haaaa! gud idea rite...

n korang leh lah juin2 ga n contest2 yg dianjurkan kat blog ni keh2..
n lagi kalau kat opiz try korang bawak satu balang gula2 letak atas meja korang tu pun satu amalan mulia leh lah share2 gula2 ngan kwn2 sepejabat lau gg rongak diorang jumpe korang lah qaseh xterlibat hahaha..

Ubah jadual 
ok pastu korang kene ubah jadual korang..bukan dulu2 waktu sekolah je ade jadual hehe ..jadual harian kamu lah maksudnya bertindak bertentangan dgn kehendak hati..
contohnya : 
sebelum ni korang keseorangan kan n maybe pemalu ke ape ke...korang cuba lah buat 'blind date' ha mane tahu ade tuah disitu dapat jodoh..jodoh tu pun tuah gak kan..ekekeke ne tahu dpt jodoh kaye lak wahhhh beznya hik2..hidup ni kan satu perjudian..so berani ambil risiko ..tp berpada2 ok jgn smpai berkorban diri pulak..!


Sesuaikan dgn keadaan
sesuaikan dgn keadan cane tu ye?ok 
korang terperangkap dalam satu keadaan dimana korang terpakse memilih antara salah satu ataupun mempunyai dua pilihan..situasi menyebalkan @ menjadikan situasi itu menyeronokkan..!org bertuah adalah org yg pndai merebut peluang tau..
contohnya : 
korang dalam satu majlis reunion bersame kawan2 sekolah dulu..tapi semua kawan2 rapat kamu xdtg n kwn2 yg xberape rapat dgn kamu je yg hadir kat majlis tu..so kamu xleh lah buat situasi tu menyebalkan dgn melarikan diri or berseorangan ..so jadikan situasi tu menyeronokkan dgn bergaul mesra dgn mereka2 ..tanye lah ade kerja kosong or rumah2 sewa cthnye mane tahu salah sorang kawan2 tu tahu ape2 maklumat ..tu pun boleh dikira tuah kan!

Bersikap positif
org yang selalu bertuah ialah org yang selalu berfikir bhwa xada yg mustahil di dalam kehidupan kita ni..yang paling yakin cuba korang simpan nota2 kecil dr kawan2 korang yg berbentuk kata2 semangat ..tu boleh membuatkan kamu lebih positif n yakin pd diri sendiri kan...??
untuk gaya dan keterampilan juga boleh meyakinkan kamu..
pakai lah baju2 yg ceria..
untuk temuduga : contohnya hijau
kalau nak jumpe mak mentua : biru pun sesuai..sejuk mate mentua pndang hahaha

Percaya pd keajaiban
ok ni bukan percaya pd perkara2 karut tau..tapi kdg2 percaye pd takdir..Allah dah menetukan yg terbaik buat hamba2Nya...tanpa disangka2 tuah tu dtg bergolek..hehe ada yg percaya azimat tu membawa rahmat jgn percaye mcm tu tp percaya bhwa azimat tu hanyalah pencetus semangat dlm diri ..
chaiyok2!


hati berbicara : jeng2 serba sedikit tips2 yg qaseh dpt kongsikan ....heheheheh so cr lah tuah tu ye...hik2 




11 ulasan:

  1. uittt uittt hahaha klako pic 2

    BalasPadam
  2. dalia..cmne yg pic cm 2..cute la...

    aja la...ske tawww

    BalasPadam
  3. good tips.. hehe. n practicable. :)

    BalasPadam
  4. sya :
    sebelum2 ni qaseh dah buat post ..
    sya klik sini ek..kene downlod software foto editor ni tp dalam versi cine

    http://qasehdaliaadelia.blogspot.com/2010/10/xiu-xiu-photo-editor.html

    BalasPadam
  5. huhu..comey nyer la..animation dalia tu yer..hehe..

    BalasPadam
  6. geleng2 kepala tu tak pening ke qaseh...geram je tgk...!!!!

    p.s: thanks untuk komen qaseh kat entry akak...:)

    BalasPadam
  7. hahaha..
    pic tuh mmg lawak la cik Dalia..
    adess~ t'gelak nih..
    xbley tahan tngok pic tuh..
    haha :D

    BalasPadam
  8. hahaha..
    pic tuh mmg lawak la cik Dalia..
    adess~ t'gelak nih..
    xbley tahan tngok pic tuh..
    haha :D

    BalasPadam
  9. oit korang2 sume ni bace entry ke tgk qaseh joget hah...tergoda lah tu hahahaha

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com