Nokia c3 ~Qaseh daLia jatUh cinta laGi..canE ngan my hUbby? T_________T

21 ulasan:
 salam satu malaysia..
walaweh qaseh jatuh cinta lagi..alamak frUst lah dia...
maafkan sayang..bukan bermaksud sayang mencUrangi b..
tapi....
ni ha!
jatuh cinta ngan nOkia c3 hOt pink!
hik2 jangan risau ye kesetiaan ku uTuhh bersame mu syg..haha jiwang pelik jew..

hehe sebenarnya QAseh dah jatuh cinta gila2 ngan hp ni..huwa2 nak cekau hp ni...jeng2 sbenarnya nak cekau black berry tp almaklumlah duit xmencukupi agy..huhu sO amek nOkia c3 je dulu...
nape lah kamu ni machO + sweet sgt ye c3 huhu sabow ye..
nnt qaseh akan miliki dirimu yeah!!!

 cOmel gilak...pink tuuuu hehe
sabar ye sayang tggu ibu dtg haha meroyan




hitam pUn lawa jugak kan kan





tapi setiap ciptaan tu pasti de kelebihan k keburukannye kan...
Kelebihan Nokia C3
  1. Mempunyai harga yang cukup bersaing
  2. Mempunyai desain qwerty dengan dimensi yang ramping
  3. QWERTY keypad yang dimiliki Nokia C3 nyaman ketika digunakan mengetik karena tiap tombol dibentuk  menonjol.
  4. Ponsel ini mempunyai layar 2,4 yang bagus ketika dalam kondisi cahaya indoor maupun outdoor.Nokia C3 menggunakan layar jenis TFT 262144 warna dengan resolusi 320 x 240 piksel.
  5. Tersedia widget home screen
  6. Tersedia layanan Nokia messaging service
  7. Mendkung beberapa layanan Chat yaitu : OVI Contacts (chats), Yahoo (Yahoo Messenger), Google (Gtalk), Windows Live dan sejumlah layanan chat lainnya.
  8. Browser bawaanya mempunyai kinerja yang lebih bagus jika dibandingkan dengan ponsel local. Mulai dari akselerasi hingga dukungan terhadap flash sederhana, javascript 1.3 dan 1.5, CSS, TCP/IP dan sebagainya.
  9. Selain browser bawaan Nokia C3 juga menyediakan browser OperaMini yang kemampuanyaa tidak perlu diragukan lagi.
  10.  Kemampuan pemutar musiknya tidak perlu diragkan karena sudah bisa melakukan sorting file dengan baik, mapu memisahkan lagu koleksi kedalam sejumlah kategori dan dukungan terhadap ID3 tags.
  11. Sudah mendukung kemampuan A2DP dan konektor 3.5 mm.
  12. Nokia C3 sudah memiliki WiFi
  13. Kompatibilitas dengan Java
  14. Sudah mendukung Flash 3.0

Kelemahan Nokia C3
  1. Server Nokia sering down.
  2. Communities tidak multitasking.
  3. Email tidak bersifat push dan tidak terupdate dibawah sistem.
  4. Kamera 2 megapiksel yang dimilikinya biasa-biasa saja, karena tidak disertai autofocus dan flash light sehingga gambar yang dihasilkan kurang memuaskan terutama hasil foto indoor.
  5. Speaker in ternal nokia C3 agak mengecewakan karena mempunyai suara yang terlalu cempreng dengan satu corong output yang bersebelahan ddengan kamera.
  6. Tidak menawarkan dual simcard dan Tv analog seperti ponsel local dengan kisaran harga yang sama
hati berbicara : xkisah lah kekurangan mu..tetap nak miliki dirimu..huhu pe komen korang ok x fon ni????????

21 ulasan:

  1. c3 mmg nice. lagi2 utk gurl:)
    spec die pon orite la.
    tp if klu nak yg lagi power e5 pon boleh dikonsider:)

    BalasPadam
  2. kObejordan : hp e5 harga die berape ek? tp kaler ye meruntun hati qaseh hihihihi agypun ikut kemampuan sebenornye hehe

    BalasPadam
  3. comel-comel sesuai tok pompuan..sy lbih mint nokia dri keluarga Nseries

    BalasPadam
  4. hurmm..mmg giler tengok hp c3 nih..bentuk jer da lebih kurg cm bb kan..ahhh..ceekeen pun jatuh cinta...huaaaa...

    BalasPadam
  5. wah..akak pun nak la..tapi betul kata Naz tu, E5 lagi ok...nak tau harga myb adik leh p kedai HP usha2..hehehe

    BalasPadam
  6. wan muhammad : emm tulah hp ni s40 kalau nak in free xboleh lah kOt hik2..mmg cOmel pun kui2..

    BalasPadam
  7. ceEkeen : hahaha jOm jatuh cinta same2...sbb bentuk ye seakan2 je ngan bb,e5 ..keypad pun qwerty lawalah...huhuhu

    BalasPadam
  8. sis ellen : Ok nnt qaseh usha2..kalau fOn e5 lebih dr bajEt amek yg ni dUlu lah..hehehehe ~

    BalasPadam
  9. saya guna e72 dear.. lagi best kot.. antara yang terbaik, insha allah.. belum jumpa lagi kelemahan dia.. termasuk video ngan camera semua cantik.. surfing pun laju je,,, hehe

    BalasPadam
  10. puteri : tulah mmg cantik warne pink tu gerammmm tgkkk

    BalasPadam
  11. b : cOmel tlg lah belikan hik2..gurau jew muahhh


    amni : e72 mahal lah xmampu eden hehehe tengs komen

    BalasPadam
  12. cantekkan....!! nak jugak la..hehee

    BalasPadam
  13. BKN bru je gi kedai hp beria nk bwk pulang C3 hot pink.tp xjd, coz xde 3G..ahh, tidak..

    BalasPadam
  14. piJa : tOlong beli hahaha


    bKn : mmg xde 3g pun...hUhuhu...pastu bKn xjadi beli lah ye?

    BalasPadam
  15. cik tom xreti psl hp2 ni..tp suka tgk hp c3 kaler pin tue..sweeeett..

    BalasPadam
  16. tulah pasal ..asallah ye wat fon wane pink..hek2 taulah kite ni minat pink huhu

    BalasPadam
  17. nak jugakkk..lgpun harganya mampu milik...bawah rm500...huhuhhuhu jom kita pi beli sesama gaseh..

    BalasPadam
  18. tapi kat cni 5oo lebih lah mama..jom2 hehe..lau org tnye ckp bbery haha..tgk dr jauh dah

    BalasPadam
  19. chomelll

    sekarang Bee pun tgh mengidam C3 jugak..hehe

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com