Nokia c3 ~Qaseh daLia jatUh cinta laGi..canE ngan my hUbby? T_________T

21 ulasan:
 salam satu malaysia..
walaweh qaseh jatuh cinta lagi..alamak frUst lah dia...
maafkan sayang..bukan bermaksud sayang mencUrangi b..
tapi....
ni ha!
jatuh cinta ngan nOkia c3 hOt pink!
hik2 jangan risau ye kesetiaan ku uTuhh bersame mu syg..haha jiwang pelik jew..

hehe sebenarnya QAseh dah jatuh cinta gila2 ngan hp ni..huwa2 nak cekau hp ni...jeng2 sbenarnya nak cekau black berry tp almaklumlah duit xmencukupi agy..huhu sO amek nOkia c3 je dulu...
nape lah kamu ni machO + sweet sgt ye c3 huhu sabow ye..
nnt qaseh akan miliki dirimu yeah!!!

 cOmel gilak...pink tuuuu hehe
sabar ye sayang tggu ibu dtg haha meroyan




hitam pUn lawa jugak kan kan





tapi setiap ciptaan tu pasti de kelebihan k keburukannye kan...
Kelebihan Nokia C3
  1. Mempunyai harga yang cukup bersaing
  2. Mempunyai desain qwerty dengan dimensi yang ramping
  3. QWERTY keypad yang dimiliki Nokia C3 nyaman ketika digunakan mengetik karena tiap tombol dibentuk  menonjol.
  4. Ponsel ini mempunyai layar 2,4 yang bagus ketika dalam kondisi cahaya indoor maupun outdoor.Nokia C3 menggunakan layar jenis TFT 262144 warna dengan resolusi 320 x 240 piksel.
  5. Tersedia widget home screen
  6. Tersedia layanan Nokia messaging service
  7. Mendkung beberapa layanan Chat yaitu : OVI Contacts (chats), Yahoo (Yahoo Messenger), Google (Gtalk), Windows Live dan sejumlah layanan chat lainnya.
  8. Browser bawaanya mempunyai kinerja yang lebih bagus jika dibandingkan dengan ponsel local. Mulai dari akselerasi hingga dukungan terhadap flash sederhana, javascript 1.3 dan 1.5, CSS, TCP/IP dan sebagainya.
  9. Selain browser bawaan Nokia C3 juga menyediakan browser OperaMini yang kemampuanyaa tidak perlu diragukan lagi.
  10.  Kemampuan pemutar musiknya tidak perlu diragkan karena sudah bisa melakukan sorting file dengan baik, mapu memisahkan lagu koleksi kedalam sejumlah kategori dan dukungan terhadap ID3 tags.
  11. Sudah mendukung kemampuan A2DP dan konektor 3.5 mm.
  12. Nokia C3 sudah memiliki WiFi
  13. Kompatibilitas dengan Java
  14. Sudah mendukung Flash 3.0

Kelemahan Nokia C3
  1. Server Nokia sering down.
  2. Communities tidak multitasking.
  3. Email tidak bersifat push dan tidak terupdate dibawah sistem.
  4. Kamera 2 megapiksel yang dimilikinya biasa-biasa saja, karena tidak disertai autofocus dan flash light sehingga gambar yang dihasilkan kurang memuaskan terutama hasil foto indoor.
  5. Speaker in ternal nokia C3 agak mengecewakan karena mempunyai suara yang terlalu cempreng dengan satu corong output yang bersebelahan ddengan kamera.
  6. Tidak menawarkan dual simcard dan Tv analog seperti ponsel local dengan kisaran harga yang sama
hati berbicara : xkisah lah kekurangan mu..tetap nak miliki dirimu..huhu pe komen korang ok x fon ni????????

21 ulasan:

kobEj0rdan~ berkata...

c3 mmg nice. lagi2 utk gurl:)
spec die pon orite la.
tp if klu nak yg lagi power e5 pon boleh dikonsider:)

Qaseh dalia adelia berkata...

kObejordan : hp e5 harga die berape ek? tp kaler ye meruntun hati qaseh hihihihi agypun ikut kemampuan sebenornye hehe

wan muhamad berkata...

comel-comel sesuai tok pompuan..sy lbih mint nokia dri keluarga Nseries

CeeKeen berkata...

hurmm..mmg giler tengok hp c3 nih..bentuk jer da lebih kurg cm bb kan..ahhh..ceekeen pun jatuh cinta...huaaaa...

Ellen berkata...

wah..akak pun nak la..tapi betul kata Naz tu, E5 lagi ok...nak tau harga myb adik leh p kedai HP usha2..hehehe

Qaseh dalia adelia berkata...

wan muhammad : emm tulah hp ni s40 kalau nak in free xboleh lah kOt hik2..mmg cOmel pun kui2..

Qaseh dalia adelia berkata...

ceEkeen : hahaha jOm jatuh cinta same2...sbb bentuk ye seakan2 je ngan bb,e5 ..keypad pun qwerty lawalah...huhuhu

Qaseh dalia adelia berkata...

sis ellen : Ok nnt qaseh usha2..kalau fOn e5 lebih dr bajEt amek yg ni dUlu lah..hehehehe ~

Puteri Iqa Izyan berkata...

kaler pink chantek! XD

berkata...

\(^_^)> comel

Amni berkata...

saya guna e72 dear.. lagi best kot.. antara yang terbaik, insha allah.. belum jumpa lagi kelemahan dia.. termasuk video ngan camera semua cantik.. surfing pun laju je,,, hehe

Qaseh dalia adelia berkata...

puteri : tulah mmg cantik warne pink tu gerammmm tgkkk

Qaseh dalia adelia berkata...

b : cOmel tlg lah belikan hik2..gurau jew muahhh


amni : e72 mahal lah xmampu eden hehehe tengs komen

~ PIJA ~ berkata...

cantekkan....!! nak jugak la..hehee

Budak Kuat Nanges berkata...

BKN bru je gi kedai hp beria nk bwk pulang C3 hot pink.tp xjd, coz xde 3G..ahh, tidak..

Qaseh dalia adelia berkata...

piJa : tOlong beli hahaha


bKn : mmg xde 3g pun...hUhuhu...pastu bKn xjadi beli lah ye?

Tomato Gurl's Life berkata...

cik tom xreti psl hp2 ni..tp suka tgk hp c3 kaler pin tue..sweeeett..

Qaseh dalia adelia berkata...

tulah pasal ..asallah ye wat fon wane pink..hek2 taulah kite ni minat pink huhu

Ogy berkata...

nak jugakkk..lgpun harganya mampu milik...bawah rm500...huhuhhuhu jom kita pi beli sesama gaseh..

Qaseh dalia adelia berkata...

tapi kat cni 5oo lebih lah mama..jom2 hehe..lau org tnye ckp bbery haha..tgk dr jauh dah

Tanpa Nama berkata...

chomelll

sekarang Bee pun tgh mengidam C3 jugak..hehe

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com