Kalau orang cantik tu semua orang suka?

10 ulasan:
Salam satu malaysia..
betul ke kalau org cantik tu semua org suke...
sebenarnye kecantikan tu mmg terletak dihati...
n kecantiakn tu jugak terletak pd personaliti...pemakaian..bergaya ~
betul x?

mcm qaseh...wow qaseh tgk org tu rupanya xcantik sgt tp pemakaian nye bergaya ..
rase mcm hebat je..
so rupa tu sebenarnya satu bonus..
hati yg baik pulak tu ialah akhlak yg terpuji..
n untuk menambahkan kecantikan tu pulak personaliti seseorang..
kg2 rupa ade tp nmpak selekeh..
tu mencacatkan rupa yg ade..
n satu keadaan rupe xde tp personaliti nye yg bergaya n meyakinkan mmbuatkan rmi yg tertarik..
kenape penampilan tu penting ?
qaseh bukan ckp penampilan yg mcm artis or model tp penampilan yg kemas...
tp knape ye?
ok jom kite kaji sikit2 hehe

 Rasa lebih selesa
penampilan yg menarik akan buat kan diri kite lebih selesa betulkan?n kdg2 mmg mudah didampingi oleh org lain..kalau kite lalu mane2 je pasti ada mata2 yg melirik melihat penampilan kite..sbb penampilan yg kemas dan lebih selesa membuatkan org2 disekeliling tidak akan memandang rendah pd diri kita...YES!

Pandangan positif
First impression,,bila pertama kali melihat seseorang tu ape yg korang tgk..mestilah first dr luaran..bukan hanye pd rupa tp care berjalan...sopan santun..pemakaian yg menarik hati..selepas tu barulah mengenali hati budi..n sikap peribadi dirinya..tanggapan pertama tu penting supaye mendekatkan org lian dgn kita...so nak cr mr.perfect pun sng hahaha (gurau je)


Tingkatkan keyakinan
Psikologi kita akan lebih yakin,kemas @ selekeh mana lebih yakin?orang akan pandang rendah pd kite bile kita selekeh kan walaupun rupa kita cantik...hehe
so jgn terlalu menumpu pd rupa ...

n ade beberapa tips tuk kOrang yang agak berisi untuk kelihatan kurus 

 pakaian kamu mestilah benar2 bersesuain dgn diri kamu..elakkan memakai pakaian yg akan membuat kan kamu lebih berisi

elakkan dr memakai sweater or blazer ..sbb akan memancing pandangan orang lain memandang kamu gemuk dari biasa

pilih baju2 yang bermotifkan corak menegak

jangan menyimpan benda2 yg xpenting dalam saku seluar kamu..

baju berleher V akan membuat kan kamu kelihatan kurus 


hati berbicara : sedikit contengan pantas sebelum balik kerja.... 










10 ulasan:

apezs shah berkata...

salam Qaseh saya nak minta maaf..

New Entry "|| Kesilapan Besar Yg Pernah Buat ||"

zOeY zAu YaH berkata...

mmg betul tu..=)

Solihin Zubir berkata...

tips utk kelihatan gemuk ada tak? coz dh ada yg tegur sy makin susut.. huhu..

Liquid berkata...

dunia skrg mmg cmtu, yg cntik tu yg org suke sgt2 uhu cm xadil lak.

Qaseh dalia adelia berkata...

apezh shah :
qaseh xmarah hehe...cume tu lah mmg pelik kelmarin heee....

Qaseh dalia adelia berkata...

zOey :
ya thats rite ekekeke...

Qaseh dalia adelia berkata...

solihin :
tips untuk gemuk kalau ade dah lame qaseh buat sbb qaseh pun ngah cr2 tips2 tuk gemuk jugak nih

Qaseh dalia adelia berkata...

liQuid :
hehehe dunia sekarang..qaseh x mcm tu hik2

Ogy berkata...

Biarlah muka biasa2..tp sentiasa manis muka..dan mesra...drp muka lawa..tp nk senyum sikit pun susah...selalu terkena dgn org yg cantik2 ni...penat je senyu, kat dia...nk balas senyum kita pun tdk...huhuhhu

Qaseh dalia adelia berkata...

mama :
yup qaseh setuju dengan mama...attitude tu pun penting juga...jgn menyombong diri ..hidup lah secare sederhana~

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com