Janin menjadi bayi ~

16 ulasan:
salam satu malaysia...
hurmm ari ni nak share something dr barat...
renung2kan lah kite sbgai org islam...n melayu..
rupe janin




 Tgk mat salleh nie....dpt anak x sempurna pun usaha gak nk bg hidup

smpai besar....tp orang2 kat  Malaysia ni, dpt anak comel2 

buang je mcm sampah  ....hurmmm ape lah nak jadi







hati berbicara : fikirkan lah sejenak... ~

16 ulasan:

kobEj0rdan~ berkata...

wah!!sgt hebat dpt tgk anak membesar luar perot!

NuSaNa NoSa 91 berkata...

mcm nk termuntah tengok sbb kaler dia merah.. cm darah.. huk3~
tp, mcm tu la manusia.. yg ada anak, tamau hargai.. duk buang2.. klu yg xada anak tu, berusaha nk anak.. emmm.. =.=

caliph shuriken berkata...

dulu pnah tgk video buang janin, sgguh kjam..

p/s: smpai skrg still rsa speechless bila tingat apa yg ada kt dlm video tu..

Hidayah Hanif berkata...

huuu...takotnyeeee...hiiihiiii

CeeKeen berkata...

hurmm...tu la ye dalia..org2 malaysia ni kekadang x brsyukur ngn rezki allah...

~ PIJA ~ berkata...

betol2 terkejut lagi terharu tengok...:)

Allah itu maha berkuasa kan..:)

biskut berkata...

sebenarnya sikap orang kita(melayu)terlalu malu pada pandangan dan kutukan orang sekeliling selepas membuat onar.Orang kita terlalu takut untuk berdiri di atas kesalahan sendiri.Kita banyak meilih cara hidup barat,tapi sumernya yang teruk,yang dinilai dari segi moral langsung hanya sisipan.Orang kita tidak berada pada tempatnya sebagai pendukung agama...malah terikut2 dengan kebiadapan jahiliyah.

Qaseh dalia adelia berkata...

@kObejordan :
hurmmm kat malaysia xdpt nk tgk macam tu..dpt tgk bayi2 yg dibuang je...ape lah nasib baby yg xberdosa

Qaseh dalia adelia berkata...

@caliph :
tU lah...dalia xleh tgk video camtu takut hehehe...kesian kan baby

Qaseh dalia adelia berkata...

hidayah :
jgn takot ni kuasa Allah ..hehe ade jugak manusia yg punyai sifat belas camni kan...

Qaseh dalia adelia berkata...

ceekeen :
ye lah kan ceeken tgk mlysia byk kes buang bayi..kes2 camni xde lak...nak nages ase adehhh

sis pija :
yup Allah yg mencipta segala2nya..~

Qaseh dalia adelia berkata...

biskut :
dalia setuju dgn biskut...care yg xbermoral diikut2 tp care yg bermoral xikut langsung

masmurni berkata...

SubhanAllah, Allah bagi hidup, Allah bagi mati

misyamissyou berkata...

subhanaallah..hidup baby tu..

Qaseh dalia adelia berkata...

yes dear..dengan kuase Allah s.w.t hidup baby tu..tp kat malaysia ni hurmmm mcm sampah je campak2 baby

Hanieqha berkata...

budak2 yang buang bayi tu x sedar diri and takot duniawi dari takot akhirat..
diorg x nampak hikmah disebalik perbuatan diorg tuh..
tapi ni kuasa Allah S.W.T.
dari janin jd baby.
:D

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com