Janin menjadi bayi ~

16 ulasan:
salam satu malaysia...
hurmm ari ni nak share something dr barat...
renung2kan lah kite sbgai org islam...n melayu..
rupe janin




 Tgk mat salleh nie....dpt anak x sempurna pun usaha gak nk bg hidup

smpai besar....tp orang2 kat  Malaysia ni, dpt anak comel2 

buang je mcm sampah  ....hurmmm ape lah nak jadi







hati berbicara : fikirkan lah sejenak... ~

16 ulasan:

  1. wah!!sgt hebat dpt tgk anak membesar luar perot!

    BalasPadam
  2. mcm nk termuntah tengok sbb kaler dia merah.. cm darah.. huk3~
    tp, mcm tu la manusia.. yg ada anak, tamau hargai.. duk buang2.. klu yg xada anak tu, berusaha nk anak.. emmm.. =.=

    BalasPadam
  3. dulu pnah tgk video buang janin, sgguh kjam..

    p/s: smpai skrg still rsa speechless bila tingat apa yg ada kt dlm video tu..

    BalasPadam
  4. hurmm...tu la ye dalia..org2 malaysia ni kekadang x brsyukur ngn rezki allah...

    BalasPadam
  5. betol2 terkejut lagi terharu tengok...:)

    Allah itu maha berkuasa kan..:)

    BalasPadam
  6. sebenarnya sikap orang kita(melayu)terlalu malu pada pandangan dan kutukan orang sekeliling selepas membuat onar.Orang kita terlalu takut untuk berdiri di atas kesalahan sendiri.Kita banyak meilih cara hidup barat,tapi sumernya yang teruk,yang dinilai dari segi moral langsung hanya sisipan.Orang kita tidak berada pada tempatnya sebagai pendukung agama...malah terikut2 dengan kebiadapan jahiliyah.

    BalasPadam
  7. @kObejordan :
    hurmmm kat malaysia xdpt nk tgk macam tu..dpt tgk bayi2 yg dibuang je...ape lah nasib baby yg xberdosa

    BalasPadam
  8. @caliph :
    tU lah...dalia xleh tgk video camtu takut hehehe...kesian kan baby

    BalasPadam
  9. hidayah :
    jgn takot ni kuasa Allah ..hehe ade jugak manusia yg punyai sifat belas camni kan...

    BalasPadam
  10. ceekeen :
    ye lah kan ceeken tgk mlysia byk kes buang bayi..kes2 camni xde lak...nak nages ase adehhh

    sis pija :
    yup Allah yg mencipta segala2nya..~

    BalasPadam
  11. biskut :
    dalia setuju dgn biskut...care yg xbermoral diikut2 tp care yg bermoral xikut langsung

    BalasPadam
  12. SubhanAllah, Allah bagi hidup, Allah bagi mati

    BalasPadam
  13. yes dear..dengan kuase Allah s.w.t hidup baby tu..tp kat malaysia ni hurmmm mcm sampah je campak2 baby

    BalasPadam
  14. budak2 yang buang bayi tu x sedar diri and takot duniawi dari takot akhirat..
    diorg x nampak hikmah disebalik perbuatan diorg tuh..
    tapi ni kuasa Allah S.W.T.
    dari janin jd baby.
    :D

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com