Jahat sangatkah lelaki??

19 ulasan:
salam satu malaysia...
hye kOrang ngah wat pe tu?
meh bace entry qaseh jom..hihihihi pakse2 pulak kan..
emm jahat sgt kah lelaki?why ?
kesian kat lelaki kan..ape2 hal je mesti lelaki dikatakan jahat?
nape ye camtu ..
mungkin lelaki ni suke sgt wat bnde2 jahat kot ..Opsss! hehe jgn mare..

mmg mudah kan melatakkan kesalahan terhadap mana2 lelaki ..
wpun kite xmengenali lelaki tu sejujurnye..
kite salu ckp lelaki tu camni lah camtu lah..
n hanyalah keburukan lelaki je..
contoh sesetengah dr gurl bila putus ngan bOyfie nye..mesti salahkan lelaki jahat ?
knape mcm tu ?
sume lelaki jahat ke?
so xsume laki ni jahat...
jgn menuduh tanpa memikirkan perasaannya..
sbb lelaki pun de perasaan juga wpun perasaan yg ditunjukkan xsame mcm pompuan...huhu

ade lelaki tu yg dilemparkan menzalimi isterinya..kpd ibu bersikap derhakakpd keluarga bersikap ditaktor..kpd saudara perempuan di sifat lepas tgn...!
jahat kan lelaki ni?
tp tahu x..bebanan yg ditanggung oleh lelaki ni yg sepanjang hayatnya 
demi membahgiakan keluarga tercinta..
dan memuaskan hati2 insan tersayang...~ 
huhu sedeyh2 !
beban perasaan bermula menjengah awal perkahwinan..
ketika lumrah pasangan sdg merancang tuk berbulan madu..
lelaki ni terpakse terima fitnah dr permepuan sedarenya...
konon2nya perempuan yg dikahwini umapama
bunga dedap ..cantik tapi malangnya xberguna..!
akur dgn adat mentua si isteri hanya diam membisu..
tp sejauh mana kah perempuan tu sggup dicemuh..difitnah ..
lelaki ini menjadi bingung !
memihak pd kehendak isteri , diri jatuh di gelar anak derhaka..
memihak ibu jelas zalim sgt kan..
so jalan terbaik dgr dan iakan saja..hurmmm
hasutan demi hasutan makin rancak 
akhirnya di halau sehelai sepinggan !
dgn laungan amanah ...
'satu sen haram hartaku akan kau rasa'
sudah mmg adatnya anak..
diusir terbuang.kasih dihatinya tetap utuh..
biarlah dibenci ibu,sayang dan tggungjawabnya terpikul selalu..
bgtu juga kdp isteri jgn terkecil hatii..
cinta dan kasih xpernah surut walau seinci..
namun apakan daya sudah nasib badan..
isteri dingin ibu membenci,,!

sekian kalinya zalim tergengam erat ditgn..enggan tinggi suara dan bertikam lidah
maka keputusan terbaik hanyalah diam seribu bahasa..
kalau di jawab atau ditentang  semakin panjang dan jauhlah kembara sengketa..
dipulau ibu dibenci isteri..!
siape yg peduli?????????????

inilah lelaki yg spnjang hayatnya cuba memenuhi keinginan org2 tersayang..
tp keinginan diri sendiri diketepikan ~
lelaki yg membekukan rasa kecewa  di sudut hati tnpa ada siapa pun yg peduli..
pingat kezaliman yg diberikan oleh ibu..isteri dan org2 tersayang...hurmmm
tiada seorang pun yg mengerti jauh sekali memandang simpati 
isteri xpernah diabaikan ,ibu tetap dikirimkan wang..

apa yg dilihat hanya lah figura zalim seorang lelaki..
namun dia tetap melindung tenang luka perasaan dgn benteng ego yg menebal..
biar diri dibenci berulang kali 
namun hati tegar menyayangi  jauh sekali mnyimpan amarah dan dendam..

so jahat sgt kah lelaki pd mate2 org2 yg sering dilukai ?
hanya lelaki tu yg jahat tp xsemua lelakii itu jahat...
tgk ayah kita ?
jahat kah beliau ?
berpeluh keringat mencri sesuap nasi untuk diisi oleh anak2 dan isteri..
tu dah cukup bahgia melihat keluarga bhgia..
tp di hati kecil lelaki adakah sejujurnya bahagia????

hati berbicara :hurmmm so pd2 gurl2 yg diluar sane amat2 membenci kpd lelaki sesungguhnya kikiskan lah sifat tu..
percayalah satu hari nnt...lelaki juga kamu perlukan dlm hidup untuk berlindung mendapatkan bimbingan.kasih dan sayang...
ekekekeke selamat petang entry agak emo n panjang..wpun qaseh bukan lah laki2 hik2
tp ade jugak lelaki yg memang betul2 jahat!!!!!!!!!!!!!!!ahhh hate man like that huh

19 ulasan:

  1. entry yang bermakna =)
    thanks.. =)

    BalasPadam
  2. myra:
    nape thanx hihi..thanx komen..appreciate that

    BalasPadam
  3. bekas awek aku jahat gler....aku punyerlah baik 'jage' die....die tgglkan aku mcm sampah je....ak taulah muke aku ni hensem...tapi jgnla wat ak mcmtue....heh!!
    :P

    BalasPadam
  4. lelaki mcm perempuan , ada jahat ada baek , xsuma manusia perfect . kalau semua baek suram jugak dunia kan , hehehe . kadang lelaki akan jd jahat bersebab , dendam or ego . kdg itu hanya prasangka kita , bila kita kenal laki itu kita tahu baek buruk dia . xsuma jahat ,masih ada pendirian kan . nice entry

    BalasPadam
  5. sebab entry anda bermakne pd saye

    yeah, not all men are obviously wrong and bad..>.<
    seems my heart are in pain for 4months and i barely can accept any other guys..

    and

    ur entry made me soft a bit la kan =)

    BalasPadam
  6. Dua² pun ada baik ada jahat..

    Bila syaitan da konker akal.. pompuan boleh jadi 10 kali jahat dari laki.. Camtu gak sebaliknya..

    BalasPadam
  7. kadang diorang same je syg..jahat baik ni bukan ditentukan oleh jantina..tp hati..

    tp sis pernah jumpa lelaki yg baik sgt2..
    tp xpernah jumpa lelaki yg jahat sgt

    BalasPadam
  8. sape cakap laki jahat, maknanya bapak dye tu pompuan.. hehe..

    BalasPadam
  9. mRa :
    hehehe thanx dear..alolo terharu ke hik2...

    BalasPadam
  10. tingkatkan backlink dan visitor hanya copy paste banner sahaja dan simpan di blog anda....hasilnya nantikan ...
    kalau rajin x plore banner kat bawah post dalam blog tu....satu persatu masukkan backlink....try la...thanks...

    BalasPadam
  11. Love linkz :
    untuk ape ye?adehh xpaham hehe

    BalasPadam
  12. tidak semua lelaki jahat.
    dan tidak semua permpuan baik:)

    tlh disuratkan lelai y baik utk wanita y baik.dan sebaliknya. itu bukannya kebetolan.hehe

    kadang kita melihat si suami berlaku zalim kepada si isteri, pada pandangan kita si suami jahat, tp kita tidak tau ape y tersirat di balik cerita. mungkin itu balasan si isteri atas dosa lmpau beliau.

    yg benar :
    nazirulhazwan
    CEO suratan kebetolan

    BalasPadam
  13. Salam..

    saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

    eh, saya xjahat...nakal jer, suka usik2 org...hahaha :-D

    Anyway kalau ada masa, silalah menjelajah ke blog saya.

    regards,
    BLADE EDGE

    BalasPadam
  14. Setuju dgn Nurul.... kejahatan terbit dari hati dan bukannya jantina...

    BalasPadam
  15. Salam, emm bila sebut pasal manusia ni tidak kira lelaki atau pompuan..

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com