hooraYyyy pOcoyo thE bez~

8 ulasan:
           

salam satu malaysia...
tadi try pakai tudung macam kat bawah ni..
tgk org lain pakai cOmei je..
QAseh pUn try gak..tp nmpak xcomei je..mcm muka budak darjah satu pUn ade!!
huwaaaa~ nape kOrang pkai comei ha???
hik2...pe kOmen kOrang?uduh kan?hihihi 
 
eh2 tapi tUdung kat atas tu xberkaitan ngan entry Pocoyo !
haha kelmarin still xpUas hati ngan dOmo kepUnyaan miss xOxo (bg beso die punye name)

bg Qaseh pocoyo agy cUte,marveles,hOt bebeh ! haha..psst xmO letak pic dOmo kat cni ..
takUt kne gigit ngan gIgi beso beliau tUh.!!

tengtang pocoyo
pocoyo
sebuah siri kartun animasi dari sepanyol yang di ilham oleh Guillermo García Carsí, Luis Gallego dan David Cantolla. menceritakan kisah seorang budak yang penuh dengan semangat ingin tahu bersama dengan baju kegemaran warna birunya. setiap watak dalam animasi mempunyai daya tarikan yang tersendiri dan kebanyakan dalam episod pocoyo juga diselit tari menari yang mencuit hati. Alam Pocoyo di reka dalam jenis  3D space, berlatarbelakangkan warna putih dan animasi ini direka menggunakan software Softimage XSI.
Nama Pocoyo diberikan oleh David Cantolla, salah seorang pencipta Pocoyo. Nama tersebut tercetus apabila anaknya yang berusia 3 tahun sedang  berdoa sebelum tidur yang tersalah sebut  “Eres niño poco yo ” (“You’re a child little me”) dimana yang sepatutnya disebut ialah  “Eres niño como yo (“You’re a child like me”). Pocoyo apabila diterjemah ke Bahasa inggeris bermaksud ”little me”.

patO
Seekor itik berwarna kuning dan memakai topi warna hijau.
  • Pato bermaksud itik dalam bahasa sepanyol dan portugis.merupakan watak kesukaan dikalangan kanak-kanak dengan gaya menarinya. Walaupun kelihatan peramah, Pato mempunyai perangai buruk iaitu cerewet dan kurang sabar.

Elly
Seekor gajah betina berwarna merah jambu yang selalu mengalas beg biru.
Elly suka membuat biskut dan teh and sering bermain dengan anak patung. walaupun saiznya besar dan kelihatan kasar, namun wataknya bersopan dan berhemah.
Suka menari balet dan meronda ronda dengan skuter merah jambunya.

Loula
Seekor anak anjing berwarna kuning jingga dan teman baik Pocoyo.
Asalnya watak Loula diberi nama Lucas, sebagai memperingati anjing kesanyangan milik pengarah Guillermo García Carsi, tetapi ia ditukarkan kepada Loula disebabkan siri animasi ini kekurangan watak perempuan.

sleepy biRd
Seekor burung yang kecil dan suka tidur dan selalu terbang sambil mata tertutup.Dinamakan ”Pajaroto” dalam siri versi sepanyol yang juga bermaksud  ”little bird”.


haha sO korang jgn lupe tgk cite pocoyo yang kiut miut agy marveles neh..chaiyok2 pocoyo ft domo?
mestilah pOcoyo monang~!haha jGn jelez...~

hati berbicara : teruskan menyokong pocoyo..tinggalkan domo ..ahahahaaha ~jgn mare ye cik akak abang adek2..kdg2 kebudak2budakan yg ku miliki terlebih had.~ ngeeee :D



8 ulasan:

  1. jaht sungh tw awk!huhuhu..*wat2 mke cdih..haha..anyway domo tetap dihati gk! xkre la bpe byk yg hate dy..hee:)

    BalasPadam
  2. eyka : ape ade pd domo tu...terangkan sikit hahahaha sian ye xde kawan sowang je domo tu

    BalasPadam
  3. kul bp kartun ni? np xpenah tgk pn hehe...

    BalasPadam
  4. hik2 setiap hari sabtu pukul 9 pagi sis wawa

    BalasPadam
  5. hik2 tgk lah ...kelakar ngeh2..n cute hahaha

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com