QasEh di taG oLeh bEeLa...

20 ulasan:


sebenarnye QAseh dop paham starang mende au tag2 ni... :P igt ke tag2 macam kat fb tuh..hihihi ok papepUn teNgs to bEeLa cOz tag qaseh....Qaseh terime hihihihi...kne tulis gak ek syarat2 ye...

once u have been tagged,u are supposed to write a note with 25 things,fact,habits or goal about you..at the end choose 10 people to be tagged..u have to tagged people who tagged u..if i tag u  because i want to know more about u..

abOut me...
  Qaseh asal terEngganu...kOrang leh pggl name Qaseh,dalia oR adelia...tapi kalau kat umah name glamer sUe...umo dah 22 tahUn..tp dah gatai nak kawen..!wekk.. Qaseh anak Bongsu gUrl(anak ke5 dr 6)..berebut takhta ngan adek laki nak jd bOngsu gak..!xkira2..bOngsu girl pun jadik lah....hehe


qaseh dah keje dah...sbb otak ni dah blUr tuk sambung study..keje bese2 je...janji masyuk ngeee...now mmg stay kat umah ngan mak ayah,abg yang baru lepas tunang tu..n adek bongsu laki..so gurl lam umah mak n qaseh jep..sbb abg n kakak y lain dah kawen n de umah2 sndiri..

perangai lak ..mmg gile2 orgnye...+ tolol! tapi baik hati..xkan menganiayai org lain wpun diri sendiri dianiyai...sbb bg Qaseh biar lah Org nak buat ape kat kite.sabar janji kite tahu sape kita...n tahu mane letaknye diri kite..kan kan kan..satu lagi mmg akui terlalu manje..!

dalam hidup Qaseh ..ade oRg2 tertentu yang qaseh sygggg sgt....family , "dia" my hubby yang salu sokong,tanpa ye tah lah maybe xmmpu nak idup agy kot...n kawan2..terutamanya yang paling bes..yati,midah,cla,dayu ..tp msg2 skang jauh tp di hati ni sntiase igt diorang..kwn dunia akhirat ..syg korang sgt!!!

qaseh benci ngan strawbery n tomato,tahlah nape korang suke sgt strawbery..huhu tp mulut ni mmg xleh blah ngan tomato n stobery...wekkk nnt keluar balik hihihi...tp kalau tomato dlm mee tu boleh lah telan..tp kalau yang mentah2...huhuhu jauhi lah diriku ye cik tomato ngee...

satu bende yang Qaseh xsuke ttg diri sendiri..mudah menagis ...! nape ek air mate ni suke sgt kuar wpun bnde yang remeh2 ..pahtu bile nages mule lah sakit kepale..so jgn buat qaseh menangis nnt banjir lak huhu....
 
hObi lak kalau2 dulu2 time2 sekolah..suke bace novel..cikgu suh bace buku..qaseh bace novel tu pasal xdpt2 nak masuk U...kalau bukan U nOvel mesti boleh masuk dah...hihihihi

cita2 lak...cikgu tanye kawan dulu ..nnt besar nak jd pe...jd cikgu!cikgu....tanye qaseh lak..jadi cikgu jugak..kawan sebelah lak..jadi cikgu laie..cikgu berangan + suke tido bolehlah..nnt dlm kelas2 hari2 cikgu tido hehe... :p sbenanrnye nak jd nurse...tp penakut :x

cite lak..suke tgk cite kOrea..sbb cite ye lucu n romantik..dgn mimik2 muka ye tmbah2 pelakon2 korea mmg cumel2 geram ase nak muke camtu hihihi..tp mmg power lah cite ye...tp de gak adegan nangis..hurmm banjir lak kat ctu hehehehe

emm benda yang plg teruk lam hidup ni...first ditinggalkan first love oh tidakkkkk! haha tp xe skang dah de pggnti yg lebih baik...second..time ayah xcident...patah kaki...xcdent ngan kete n ayah ngan moto...mase tu form 6..tp skang dah ok boleh jalan..tp besi tu ade lagi..yang ke3..mak pengsan lam bilik air..mase tu yaAllah teruk sgt..ase ketar seluruh badan...tp alhamdulillah xde pape..masuk hospital 2,3, hari,,,cyg mak :( cyg ayah :( !



lagi...emmm qaseh pernah pengsan 3x..tapi lain2 mase n waktu lah...first pengsan lam toilet asrama...naseb bek de budak kat ctu...second lak kat bandar ..mase tu ngan someone..pengsan kat kdi makan...huhuhu..2x pgsan ctu..first lam kdai ..pahtu time kne papah nk msuk lam kete..kat ctu pgsan agy..adehh luka kat kaki...yang ke 3..kt tempat keje..yang cni plg teruk..xtau kepale trhantuk kat mane..pgsan n then kuar darah kat kepale..wat g spital..8 jahit atas kpale..huwaaa sakiiit!!!! tp skang hope xde dah pgsan2..emm


suke makan makanan jenis sup2 n makanan laut...feberet! terutamenye ketam...!grrr

minuman lak..tea o beng! xminat sgt jenis susu2...milo2 pekat mmg reject...perut xleh terime

impian lak disaat n ketika ni..nak kawen ngan dia! nak hidup ngan die je...tp xleh agy huhu sabar je lah..


suke wane pink! comel n cute je kan..

lagi ape ek..blur dah...suke makan coklat,suke melancong,suke memancing,suke tgk katon.suke tido ..suke berangan...

Qaseh suka dgr lagu2 jiwang...sbb tu blog ni penuh ngan madah2..suke dgn kate2 madah...i lolike it!

tapi kdg2 kebudak2 budakan....hurmmmm...suka merajuk :p

besday Qaseh lak 19 jun 1988..nnt nak adiah ni..

qaseh suka nyanyi2..lam bilik air..huhuhu

suke ayat ni.....'ade mase kite perlu menangis agar kite tahu dunia ni bukan hanya untuk ketawa ...ada masa kita perlu ketawa agar kita tahu betapa bernilainya air mata ' hidup ni hanyalah sementara...xada yang akan kekal...jgn terlalu megah dengan apa yang dimiliki..kerana apa yang dimiliki bukan untuk selama2nya...remember that

xtau nak tulis pe dah....ngantok nak tido!

cyg dia dunia akhirat...

cayang baby dalia....ni anak sedare Qaseh ..name nye dalia..hehe my nic name act copy her name.. dalia

Orang2 yang kene tag
nadia
dudu
bidadari

hati berbicara: kalau xcukup lagi korang kOmen n tnye lah pape pun... :)

20 ulasan:

  1. dalia.. haha. tag ain la plak.

    xpe2... nnt ain jawap eh.

    rapi after exam kot. xpon before exam kalo rajen. huhu.

    da jawap tag t, i'll let u know k darl.

    huhu.

    ^_^"

    samela kite, cepat nanges. sket2 nanges. haha. cik abang pon penin tgk.huhu

    BalasPadam
  2. hik2 adan uke ain kene taG..ngeh3x
    xtau nak tag sape...lalalala jawab jgn xjawab...tp focus at study tu dulu ye dear...hehe tau xpe leh jd ratu nanges lah kite ye....cik abg lame2 nnt bosan dah xmau pujuk2 agy hehe

    BalasPadam
  3. haha.. yela2. nak try study rini. xmo blogging sgt tp tgk.. blogging bkn maen. nota xtgk lgsg. saket prt.. okey2. rest2. ade gastric ke ape? ke sbb.. pompuan??? huhu. k2, senyap2 je. btol3, lame2 derang malas da nk pujuk. huhu.

    BalasPadam
  4. hihi yup sakit perut ehem2..ok2 study ye.anggap blog xwujud jap haha...

    BalasPadam
  5. scya dah jawab dah huhu
    usha lah
    dpt A ke B ke C ??:p

    BalasPadam
  6. hik2 tengs scha dah tgk dah ngeh3x dapat A dah

    BalasPadam
  7. salam..dalia..i otw ciapkan entry tuu..hehehe tguuuuu.. =)

    BalasPadam
  8. hik2 ok dalia tggu...t ciap gtau ek

    BalasPadam
  9. kn wat ke keh3x nak knl rpt2 lg blh hehe

    BalasPadam
  10. yup b kne wat! hehe rapat2 cane tu ye

    BalasPadam
  11. wah! bersilauan muka Qaseh.... ape tips? hehehhe

    BalasPadam
  12. hik2 encik cacing ni puji ke sindir wekkk..tips nye cerah kan sedikit gune photoscape...n luaran my hubby suh pakai olay..haha so gunakan lah olay..pomot2

    BalasPadam
  13. pujian petang2 hari tau.. hehehe... ouh2.. agak2 kalo cacing pakai olay leh putih tak? hehhehe...

    BalasPadam
  14. hehehe...cacing bukan wane merah ke..ngeee...boleh2...bintik2 hitam pun hilang hehehe

    BalasPadam
  15. ouh baru tau qaseh orang ganu.. sama la kita.. btw sedap nama qaseh tu.. nama betul ke? hihii

    BalasPadam
  16. tengah pikir nk tulis pe..hahaha

    BalasPadam
  17. aten kat ganu gak ek?ganu kat mane tu...psstttt Qaseh tu name oLok2 je hahaha

    BalasPadam
  18. aLya hentam je pape pun ..hehe sal diri aLya ne tau de peminat misteri ekekeke

    BalasPadam
  19. huh2...
    ske bace post nie..
    best..
    =)

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com